Majčino pismo svom sinu podelilo roditelje u "dva tabora": Jedni je osuđuju, dok joj drugi aplaudiraju

Tatjana Badarević Vesti 03.08.2024 16:01 0

Dok su neki roditelji kritikovali Hajdi zbog njenog pristupa, ona je objasnila kako nikada nije nameravala da izbaci sina iz kuće ili da ga natera da plati račun.

pismo

Printscreen/Facebook

 

Hajdi Džonson, majka iz SAD-a, pronašla je nekonvencionalan način rešavanja nepoštovanja svog 13-godišnjeg sina Arona, što je izazvalo lavinu reakcija na društvenim mrežama. Njeno iskreno pismo, u kojem je iznela detaljan račun za Aronove životne troškove, postalo je viralno na Fejsbuku.

Ukupna cifra iznosila je preko 700 dolara, no u ovome je bio zaokret - Hajdi nikada nije nameravala da Aron zaista plati taj iznos. Cilj ovog neobičnog pisma bio je poučiti Arona o zahvalnosti, poštovanju i vrednosti napornog rada. Hajdi je želela da njen sin shvati kako bi njegov život izgledao da mu ona nije roditelj, već cimerka. Kroz ovo pismo, na kreativan način, htela je da Aron počne da ceni blagoslove i darove koje svakodnevno dobija.

- Dragi Arone, budući da si izgleda zaboravio da imaš 13 godina i da sam ja tvoj roditelj te da ne mogu da te kontrolišem, izgleda da treba da izvučeš pouku o nezavisnosti. Takođe, kako si ponosno rekao da sada samostalno zarađuješ, očito ti neće biti problem kupiti od mene sve stvari koje sam ti kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe ili pristup internetu, moraćeš platiti svoj deo troškova:

pismo

Printscreen/Facebook

 

 

struja 116$

Internet 21$
hrana 150$

Takođe ćeš morati da isprazniš smeće. Ponedeljak, sreda i petak, kao i da usisaš malo ovih dana. Moraćeš da održavaš svoje kupatilo čistim svake nedelje, pripremaš vlastite obroke i sam spremaš hranu. Ako to ne učiniš, naplatiću 30$ za služavku za svaki put kada to moram učiniti.  Ako odlučiš da bi radije ponovo bio moje dete umesto cimera, možemo ponovo pregovarati. Voli te, mama - glasilo je njeno pismo.

Objava je izazvala različite reakcije, od podrške do kritika. Dok su neki roditelji kritikovali Hajdi zbog njenog pristupa, ona je objasnila kako joj nikada nije bila namera izbaciti sina iz kuće ili ga naterati da plati račun. Cilj je bio usaditi mu osećaj odgovornosti i zahvalnosti.

Ovo iskustvo dodatno je zbližilo Hajdi i njenog sina. Aron se više puta izvinio majci, a njihov odnos je postao jači. Hajdi je postala izvor saveta i podrške drugim roditeljima koji se bore sa sličnim problemima.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading