Starije ili mlađe? Stručnjaci otkrivaju kakve žene muškarci najviše vole i zašto

Vesti 15.06.2024 08:37 0

Veza sa starijom ženom može imati svoje izazove, kao što su razlike u životnim ciljevima ili društvenim normama

Nik

Printscreen/Instagram/nickjonas

Sve više muškaraca u današnje vreme bira da bude u vezi sa starijim ženama.

Veze sa velikom razlikom u godinama poput francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit, koja je od njega starija 24 godine, postale su uobičajenije nego ranije. Ovi odnosi, bez obzira na predrasude često bivaju uspešni.

Emanuel

EPA

 
Da li je to normalno?

Bračna i porodična savetnica  Čeriti Danker, kaže za Wiki How da ne postoji univerzalna definicija normalnog u ovom slučaju. Istraživanja pokazuju da ljudi obično biraju partnere sličnih godina, ali to ne znači da je privlačnost prema starijim ženama nenormalna ili loša. Naprotiv, istraživanja pokazuju da je veliki broj muškaraca barem jednom osetio privlačnost prema starijim ženama, a čak 90% njih je bilo otvoreno za vezu s njima.

Starije žene često imaju veće samopouzdanje i samosvest, što ih čini privlačnijima. Često su direktnije i jasnije izražavaju svoje potrebe, što mnogim muškarcima odgovara. Osim toga, starije žene su često se*ualno iskusnije i spremnije za otvorenu komunikaciju, što može poboljšati kvalitet veze.

poljubac

Shutterstock

 

Starije žene obično imaju veću samostalnost i životno iskustvo, što može smanjiti pritisak na mlađe muškarce da brzo osiguraju stabilnu budućnost. Ovi odnosi često nude opuštenu atmosferu i zabavu, bez pritiska ozbiljne veze ili roditeljstva.

Ipak, veza sa starijom ženom može imati svoje izazove, kao što su razlike u životnim ciljevima ili društvenim normama. Takođe, ovi odnosi često su izloženi stigmi i kritici iz okoline.  

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading