Stručnjaci zaključili: Parovi koji prežive ovu godinu braka, ostaće zajedno do kraja života!

Vesti 05.05.2024 14:29 0

Advokati koji se bave porodičnim pravom su proučavali bračne parove. Došli su do zanimljivih zaključaka.

dvoje

Shutterstock

Stručnjaci za porodično pravo australijske advokatske firme „Slejter i Gordon“ proučili su 2.000 bračnih parova i na osnovu njihovog iskustva zaključili koje godine braka su najteže. Kažu, ko ih preživi, biće zajedno do kraja života.

Treća godina je najsrećnija

Posle tri godine braka, partneri su se odlično upoznali i počeli da vole ili bar tolerišu i mane druge strane. U tim prvim bračnim godinama sređuju stan u kome žive i dobiju dete, što učvrsti njihov odnos. Zato se smatra da su u trećoj godini braka parovi najsrećniji.

U petoj godini počinju svađe

Mala deca zahtevaju mnogo pažnje i posvećenosti, treba završiti sve kućne obaveze, zaraditi novac za porodicu... To iscrpljuje partnere, se**ualni odnosi se prorede, a sve to u petoj godini braka dovodi do svađa i prvih ozbiljnih problema. Upravo je ovo godina kada mnogi parovi ne uspevaju to da prevaziđu i razvode se.

Sedma godina je najkritičnija

Ako ne dođe do razvoda, nastaje još komplikovaniji period. Bračni par upada u rutinu, a svađe su najčešće oko novca, odgajanja dece, kućnih i drugih poslova. Australijski advokati kažu da, ukoliko partneri uspeju da održe brak u ovim godinama i prevaziđu sva iskušenja, velika je verovatnoća da će biti zajedno do kraja života.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading