Nemojte ovo da radite: Žena pobesnela zbog sramnih osuda drugih roditelja, poručila im samo jedno

Vesti 27.04.2024 21:38 1

Na dugoj listi stvari zbog kojih će nas društvo osuđivati tokom roditeljstva, cena tuđih stvari za bebe nema nikakvog uticaja na vas...

žena

Shutterstock

Roditeljstvo dolazi sa velikom dozom stvari o kojima treba da brinemo kada su naša deca u pitanju. Ali jedna stvar o kojoj većina nas ne očekuje da će morati da brine kada postanemo roditelji je da nas drugi roditelji osuđuju zbog naše opreme za bebe. Ali dešava se, i mama na TikTok-u je progovorila o tome.

Kada su bebe, brinemo da li naša deca dobijaju dovoljno mleka i dišu dok spavaju. Brinemo o prekretnicama kod male dece i o tome kako sisanje palca može uticati na zdravlje zuba. Kako rastu, brige ne prestaju, samo se pretvaraju u nešto drugo. Ali jedna stvar o kojoj većina nas ne očekuje da će morati da brine kada postanemo novi roditelji je da nas drugi roditelji osuđuju zbog naše opreme za bebe. Ali to se dešava, a mama na TikToku je progovorila o tome.

U videu koji je od tada postao viralan, korisnica TikTok-a Bruk napominje: „Tokom porodičnog putovanja u zoološki vrt, osećala sam se kao da me drugi osuđuju što guram jeftina kolica. Svaka kolica su bila luksuzna, a moja obična.“

A njeno iskustvo očigledno nije jedino, jer su mnogi u komentarima izrazili da su doživeli sličan osećaj stida.

 

Tanai Hauard piše za časopis Parents da ne osuđuje nikoga zato što je izabrao opremu za svoje dete.

,,Znam koliko novca imam i brinem se o svom džepu. Nikada se ne bih zadužila da bih se uklopila sa mamama u parku ili samo da bih bila deo bande koja ima luksuznu opremu za bebe", napisala je ona.

Tanai Hauard je dodala:

„Živim u Njujorku, gde je kirija jednostavno previsoka za početak. Nisam mogla da zamislim da platim ni blizu mesečne kirije za jednosobni stan da bih kupila kolica u kojima moja deca ionako nikada neće želeti da sede. Ali mnogim porodicama su potrebna kolica, a to je koliko koštaju skupa ili ekskluzivna vaša poslednja briga. Na dugačkoj listi stvari zbog kojih će nas društvo osuđivati tokom roditeljstva, cena stvari za bebe drugih ljudi ne bi trebalo da ima uticaja. vi. Kada žele da kupe bilo kakvu opremu za bebe, savetujem roditeljima da vode računa o bezbednosti, jednostavnosti korišćenja i izdržljivosti“, rekao je Hauard.

mama

Shutterstock

 

Na dugoj listi stvari zbog kojih će nas društvo osuđivati tokom roditeljstva, cena tuđih stvari za bebe nema nikakvog uticaja na vas. Kada žele da kupe bilo kakvu dečiju opremu, savetujem roditeljima da razmisle o bezbednosti, jednostavnosti korišćenja i izdržljivosti. Koliko koštaju tuđa kolica ili koliko bi marka trebala biti prestižna, ne bi trebalo da bude bitno. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (1)
Loading
Vesna
28.04.2024 17:09

Bravo za mamu, vazno he da su deca cista i da je oprema prakticna i da sluzi svrsi.