Okreću se za mršavim, žene punačke: Naučnici otkrili da muškarci više vole žene sa oblinama, a ovo su glavni razlozi

Slobodanka Ćorić Vesti 08.04.2024 11:22 0

Sprovedene studije o muško-ženskim odnosima su pokazale kako su srećniji oni muškarci koji su u brakovima sa ženama za koje se smatra da su punije, plus-saju, istaknutih oblina, koji god izraz upotrebili

plus sajz model

Shutterstock

Muško-ženski odnosi su oduvek zanimali javnost i mnoga istraživanja su sprovedena na tu temu. Ovog puta su meksički naučnici doveli kilažu supružnika u vezu sa srećom.

Meksiko se poslednjih godina bori sa problemom gojaznosti jer više od 70 odsto odrasle populacije pati od viška kilograma. Svojevremeno su od Amerikanaca preuzeli titulu "najdeblje nacije na svetu" tako da ne čudi interes za ovim tipom istraživanja. Dobijeni rezultati su izazvali lavinu reakcija i podeljenih mišljenja.

Sprovedene studije o muško-ženskim odnosima su pokazale kako su srećniji oni muškarci koji su u brakovima sa ženama za koje se smatra da su punije, plus-saju, istaknutih oblina, koji god izraz upotrebili. U komparativnoj studiji se pokazalo kako su ti muškarci bili čak 10 puta srećniji od muškaraca koji su u braku sa mršavim ženama. Ove studije su takođe pokazale kako se muškarci koji su oženjeni punijim ženama lakše rešavali svoje svakodnevne probleme i da se svakodnevno više smejali.

Prema jednoj teoriji, rezultate ovog istraživanja zapravo pokazuju da su punije žene brižnije i naročito paze na potrebe i očekivanja svojih muškaraca. Samim time i njihovi muškarci su srećniji. Većina muškaraca koji su u braku s punijim ženama smatra ih iskrenijima u odnosu jer ne skrivaju svoje nedostatke. Takođe, smatraju ih samouverenijima i svesnijima svojih mana što ih čini još privlačnijima. Za muškarce se kao važan faktor pokazao i podatak da krupnije žene imaju veću verovatnoću za uspešnu trudnoću jer imaju šire bokove koji ih čine pogodnijima za rađanje.

Osim navedenih, ovo psihološko istraživanje sprovedeno pod direktivom dr Filemona Alvarada i dr Edgarda Morales je otkrilo još neke razloge zbog kojih punije žene čine svoje muževe srećnijima. Neki od ovih razloga deluju zaista neverovatno, pojedini su duhoviti, a za neke bi rekli i banalni.

Ovo je 6 razloga

  • Ne zahtevaju od svojih muževa savršen fizički izgled
  • Vrsne su kuvarice koje uživaju u hrani
  • Jednostavne su i lako ih je zadovoljiti čak i sitnicom i znakom pažnje
  • Imaju izvrstan smisao za humor koji pogoduje održavanju srećne veze
  • Pružaju izvrsne zagrljaje i vrlo su romantične

Sigurnije su jer prihvataju činjenicu da su njihova tela takva i ne pokušavaju da se uklope u društvene standarde

Bilo kako bilo, istinsku sreću među partnerima ne određuje samo kilaža već ljubav i požrtvovanost i zajednički rad na vezi. Da li će neko svoju sreću pronaći sa mršavicom ili debeljucom, na kraju dana, zavisi isključivo od ličnih preferencija muškarca.

Komentari (0)
Loading