Izbegnite prehladu kod vaših mališana: Dadilja tvrdi da će deca biti ređe bolesna ako se pridržavate ova četiri pravila

Olja Jelić Vesti 13.12.2023 16:03 0

Tokom zimskih meseci prehlade i virusi prilično su česti, ali to je moguće izbeći ako se pridržavamo četiri jednostavna pravila

Dadilja

Printscreen/TikTok

Tokom zimskih meseci prehlade i virusi prilično su česti, ali to je moguće izbeći ako se pridržavamo četiri jednostavna pravila, tvrdi dadilja koja se na TikToku predstavlja kao The Enchanted Nanny.

Prva stvar koju biste vi i vaši mališani trebali učiniti jeste da skinete cipele čim uđete u svoj dom.

"Sin je sinoć bio sa mnom na roditeljskom sastanku. Povratio je po podu. Osoblje je očistilo pod, ali sigurno im je promaknulo nekoliko delova. Sada samo razmišljam kako ljudi koji su bili tamo imaju tragove onoga što je povratilo moje dete na svojim cipelama. Ako ih ne izuju kada ulaze u kuću, onda to prenose dalje", rekla je.

 

 

Ali to nije jedina stvar koju bismo trebali da ostavimo sa strane kada se vratimo iz vrtića, škole ili sa posla.

"Kad uđete u kuću, skinite odeću koju ste nosili ceo dan i obucite nešto udobno za po kući. Osećaćete se odlično i nosićete odeću na kojoj nema virusa i bakterija. Stavite odeću na pranje ili je barem poprskajte antibakterijskim sprejom za odeću", pojasnila je.

Na trećem mestu istakla je važnost pranja ruku.

"Kada dođete kući, dobro ih izribajte i pobrinite se da ste se rešili svih mikroba", kaže.

I na kraju, njeno četvrto pravilo odnosi se na korišćenje antibakterijskog spreja na svim površinama.

"Ne zaboravite na kraju dana da poprskate prekidače za svetlo i kvake na vratima. Ovo su stvari koje će vaš dom učiniti malo sigurnijim", zaključila je.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading