Nije li previše? Kristina ima 26 godina i 22 dece, nedeljno potroše i do 5.800 dolara, a tek kad čujete koliko daju dadiljama!

Vesti 05.11.2023 10:12 0

Par je prvobitno planirao da ima jedno dete godišnje, ali je ubrzo shvatio da njihova tela neće moći da izdrže tu stopu rasta porodice...

Majka

Printscreen/Instagram/batumi_mama

Mnogi parovi sanjaju o danu kada će moći da zasnuju porodicu. Planiranje porodice, koje uključuje i rođenje deteta, svakako je težak posao, ali se smatra vrednim za one koji zaista žele da obogate ovaj svet novim ljudskim životom.

Jedan par u Batumiju u Gruziji misli isto, ali u mnogo većem obimu. Odgajajući 22 dece, nadaju se da će taj broj nastaviti da raste, bez obzira na cenu. Stoga upoznajte 26-godišnju Kristinu Ozturk i njenog 59-godišnjeg supruga Galipa.

Par se upoznao dok je Kristina, poreklom iz Moskve, bila na odmoru u Gruziji. Nedugo nakon što su se upoznali, shvatili su da ih sudbina nije spojila slučajno. Naime, oboje su imali isti san o velikoj porodici. Ubrzo nakon upoznavanja, odlučili su da se smire i krenu na put ostvarenja svojih snova. Trenutno su roditelji 22 dece, piše Parents.hr.

 

 

Kristina je njihovu prvu ćerku rodila prirodnim putem sa 17 godina.


Par je prvobitno planirao da ima jedno dete godišnje, ali je ubrzo shvatio da njihova tela neće moći da izdrže tu stopu rasta porodice. Stoga su se odlučili na surogat majčinstvo, pa su u periodu od samo 18 meseci postali roditelji još 21 deteta!

Ne uznemireni cifrom koju su morali da plate da bi ostvarili svoj san, kažu da su svojim surogat majkama platili oko 138.000 funti.

 

 

Par tvrdi da je proces neverovatno jednostavan, daleko lakši nego što bi bila normalna trudnoća.
- Klinika u Batumiju bira za nas surogat majke i preuzima punu odgovornost za proces - rekla je Kristina u intervjuu za "San".

- Nismo lično upoznati sa surogat majkama i nemamo direktan kontakt sa njima kako bismo izbegli probleme nakon trudnoće.

 

 

Naravno, podizanje sve ove dece je prilično teško. Porodica trenutno živi u trospratnici, u kojoj žive ona, njihove 22 bebe i 16 dadilja koje moraju da brinu o bebama.

Oni plaćaju oko 4.900 do 5.800 dolara nedeljno za osnovne potrepštine za svu decu, a plaćaju i do 500 dolara nedeljno samo dadiljama.

 

 

S obzirom na to koliko im je sistem surogat materinstva bio lak, nadaju se da će nastaviti da imaju još dece. Prema Kristininim objavama na Instagramu, kada nastave da imaju više dece, ili će sagraditi još jedan sprat u svom domu, ili će se preseliti u veću kuću.

- Nemamo tačan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve - kaže Kristina.

U intervjuu za Dejli mejl, Kristina je rekla da su ona i njen suprug razgovarali o tome da imaju više od sto dece.

 


Par je rekao da je kada su se upoznali to bila "ljubav na prvi pogled".

 

Kristina je svog supruga za Dejli mejl opisala kao svog „mentora, vodiča i princa iz bajke u jednom”. A Galip je rekao da je Kristina žena koju je oduvek želeo.

- Promenio se naš romantični odnos, ali se promenio i ceo naš život, ne samo onaj romantični deo. Nisam sigurna da li ćemo biti najveća porodica na svetu, ali planiramo da budemo sigurno najsrećnija porodica – završila je Kristina intervju za Dejli mejl. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading