"Pop nije imao ništa protiv": Nataša spustila majicu u crkvi i napravila haos, ceo region se uhvatio u žustru raspravu

Slobodanka Ćorić Vesti 08.12.2023 14:36 0

Nedavno je osvanuo tvit putem kog je blogerka Nataša Kovačević, koja često delili svoje fotografije, dobila prilično uvredljive komentare

dojenje

Printscreen/Instagram

Ništa među ženama u Srbiji nije pokrenulo tako žustru raspravu kao dilema da li je dojenje u javnosti opravdan ili nepotreban, pa možda i nekulturan čin. O dojenju se ranije nije ni pričalo, mame su dojile bebe bez buke i pompe.

I ova rasprava kao svaka, ima argumente za i protiv.  Oni za koje u dojenju u javnosti ne vide ništa loše, objasnili su zbog čega podržavaju ovu aktivnost:

- razlog za: potrebe bebe su uvek na prvom mestu, 

- razlog protiv: dojenje je intiman, a ne javni čin.

Ovaj put povod je bio jedan tvit. Naime, blogerka Nataša Kovačević je često delila svoje fotografije dojenja na javnim mestima, a nedavno je osvanuo tvit putem kog je dobila prilično uvredljive komentare.

 

 

"Joj ženo božija vrati se u svoje pleme, koga ti i za šta prozivaš uopšte, sa ovim dojenjem ovolikim deljenjem intime morala bi da ućutiš svima i za sve vremena", glasio je tekst tvita.

"Ali svaka čast na izbačenoj si*i u crkvi. Kakav tihi bunt", glasi jedan od komentara. "Dete se mora nahraniti, tu nema polemike, ali kad mame moraju to da urade u javnosti, treba da se prekriju peškirom, ešarpom, da za to odaberu neku klupu koja nije toliko izložena pogledima, da to učine u nekom ćošku, ili u automobilu ako im prilike to dozvoljavaju", kaže mama troje dece.

Mirka Vasijević, glumica smatra da dojenje ne treba da se obavlja "pošto-poto":

"Nesvesno nage grudi neke mame privuku pogled, kako žena, tako i muškaraca. Dojenje u javnosti treba obaviti na elegantan način jer se tako čuva mamina i bebina intima".

"Zamislite sve one flašice mleka koje treba pripremiti i nositi sa sobom? Kad mama može slobodno da doji bilo gde, to značajno olakšava njene obaveze", ističe mama

Jovana ne može da razume zbog čega neko ne podržava dojenje na javnom mestu.

"Toliko se polemiše o tome, kod nas i više nego u svetu. Mame nikako ne treba da se kriju, kome se ne dopada, neka okrene glavu. Deca su uvek na prvom mestu, i takav stav treba da prihvate svi. Verujem da će se i kod nas promeniti situacija, ali isto tako verujem da će za to trebati mnogo vremena".

Jedan korisnik je naveo: "Potpuno je degutantno", a drugi se nadovezao "Kao i jesti pljeskavicu nasred šora".

 

 

Nataša je više puta govorila o dojenju, a evo šta je napisala ispod slike na kojoj se vidi kako doji dete u crkvi:

"Interesantno je da pop nije imao ništa protiv da dojim pred svima. Bog mi ih je dao, njemu sam došla da se molim da ih čuva. Majčina je ljubav najbliža božijoj. Bezuslovna. Moje dete ne mora biti doktor ili pilot da bih ga volela više od svega na svietu. Ne mora biti strejt, ne mora da navija za moj omiljeni klub, ne mora da sluša muziku za koju ja mislim da je kul. Sve što sam sebi na teret stavila da mora je da bude srećan. I ako ne bude - ja ću ga i tada voleti najviše na svetu. Više od očiju. Više od majke. Više od Boga. Dobro je jedini put do Boga. I najsnažnije sila na svetu. I u ova rđava vremena, borba za prevlast dobra obaveza je svakog časnog čoveka".

Komentari (0)
Loading