Majka Dina Merlina nije bila oduševljena kad su joj na Bajram došli Brega i Čola: Uvredila ih jednom rečenicom

Slobodanka Ćorić Vesti 21.11.2023 15:20 0

Dino Merlin je otkrio da njegova majka nije bila oduševljena kada su na Bajram u njihovu kuću došli Goran Bregović i Zdravko Čolić

Majka Dina Merlina nije bila oduševljena kad su joj na Bajram došli Brega i Čola: Uvredila ih jednom rečenicom

Alo

Dino Merlin je rođen 12. septembra 1962. godine u Sarajevu, a pravo ime mu je Edin Dervišhalidović. Internetom često kruže tvrdnje da je završio medresu, ali je sam umetnik tu informaciju demantovao u jednom od retkih političkih intervjua koje je dao za „Nedeljnik”.

Dino Merlin je u tom intervjuu naglasio da ova tvrdnja nije tačna, uz obrazloženje da se ova netačna informacija može dovesti u vezu sa činjenicom da mu je majka bila bula, odnosno verski službenik.

"Verovatno se to često pominje jer je moja majka bila bula, odnosno verski službenik. I ne znam zašto bi religija i umetnost trebalo da isključuju jedna drugu. Nisu li oboje stvar duha? Umetnost je povezana sa sve druge sfere duha.Sve zavisi od izbora koji stoji pred nama“, istakao je Dino Merlin. Dino Merlin Majka mu je, ne krije, bila omiljena u društvu.

Često je znala da pozajmi novac od drugih, kako bi pomogla nekom drugom. Iako je odrastao bez očinske figure i ljubavi, morao je da nauči da živi sa tom činjenicom, ali svojoj majci duguje večnu zahvalnost. Upravo zato što nije imao kompletnu porodicu, sada svoju porodicu drži kao oči u glavi. U priči „U sredini“ Dino se priseća kako njegova majka nije bila oduševljena saznanjem da njen sin želi da se bavi muzikom, ali je, kao i svaka druga majka, više volela da sina u budućnosti vidi kao inženjera. Iz tog perioda predratne Jugoslavije postoji i jedna zanimljiva anegdota koja govori o stavovima majke, prenosi Stil.

Naime, Dino Merlin je otkrio da njegova majka nije bila oduševljena kada su na Bajram u njihovu kuću došli Goran Bregović i Zdravko Čolić.

"Rado se sećam te anegdote, koja mi tada nije bila ni draga, ni kao anegdota. Mada potpuno razumem svoju majku. Ona se trudila da meni i sestri bude i otac i majka, da nas izvede na pravi put. , a umetnici su uvek važili za vetrovke koji žive iz dana u dan, a ona je želela siguran i ugledan posao za oboje.Kao što svaki roditelj želi za svoje dete. Kada sam ponosno predstavila naše goste Čolu i Bregu, samo je kratko prokomentarisala: "Znači šejtani kao i ti“, otkrio je Dino Merlin. 

Komentari (0)
Loading