Rasplesane trudnice su najsrećnije: Ples možda otklanja postporođajnu depresiju, ali postoji još ključnih faktora

Vesti 03.10.2023 13:20 0

Prenatalna grupna ili timska fizička aktivnost takođe delotvorna u ublažavanju postporođajne depresije...

Trudnica

Shutterstock

Aktivnost trudnica tokom iščekivanja rođenja svog čeda, kažu stručnjaci, jako je važna.

Prirodno je da se svaka buduća mama pita šta je dobro, a šta i nije baš kada je u "drugom stanju". Ono što je sigurno jeste da to nije bolest, već da svaka žena treba da se ponaša najnormalnije, ako joj, naravno, određene aktivnosti prijaju. Jedna od njih je i ples, a da može biti delotvoran, govori i sledeći podatak.

Kineski lekari i naučnici došli su do zaključka da prenatalna fizička aktivnost, posebno ples, može pomoći da se ublaži postporođajna depresija.

Sasvim je dobro pa čak i poželjno plesati. Osim što je dobro zbog postporođajne depresije, plesanje smanjuje i stres, poboljšava stanje vašeg uma, a i daje vam priliku da i beba uživa u ritmu muzike.

Istraživači su otkrili da je prenatalna grupna ili timska fizička aktivnost takođe delotvorna u ublažavanju postporođajne depresije, piše "Carolina dance".

Trudnica

Shutterstock

 

 

Naravno, pre nego se odlučite da plešete u trudnoći, konsultujte se prvo sa lekarom, a onda kada krenete, obavezno napomenite instruktoru da ste u drugom stanju kako bi on mogao da vam da neke lakše korake ili one za koje se nećete mnogo naprezati. Takođe, vodite računa o hidrataciji, ali i hrani pre i posle treninga. Budite sigurni da imate energije da "izgurate" ceo termin plesa.

Stanje postporođajne depresije moglo bi biti "značajna pretnja javnom zdravlju", koji procenjuju da 90 odsto obolelih ne dobija nikakav tretman za postporođajnu depresiju, koja, iako se procene razlikuju od zemlje do zemlje, može pogoditi do šest od 10 žena nakon što rode, smatraju istraživači.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading