Zaštitite je od sunca i sprečite pojavu osipa: Evo kako da vodite računa o bebinoj koži preko leta

Vesti 09.07.2023 22:00 0

Važno je voditi računa o bebinoj osetljivoj koži tokom leta, kako biste izbegli probleme poput osipa i ekcema

dete

Shutterstock

Budući da bebe ne mogu da vam saopšte da imaju kožne probleme, preporučuje se redovno pregledanje i odlazak kod lekara ako primetite bilo kakve promene. Potrebno je uložiti napor da se reše uporni problemi.

Da biste to izbegli, treba da svakodnevno vodite računa o bebinoj koži. Koristite nežne šampone i kozmetičke proizvode namenjene isključivo bebama. Tokom leta, često se javlja virusna infekcija koja može uzrokovati crvenkaste izbočine oko usta, stopala i ruku, poznate kao "curenje iz nosa". Neki osipi zahtevaju tretman, dok drugi prolaze sami od sebe, ali važno je da se obratite lekaru radi potvrde.

Da biste sprečili nastanak iritacija, redovno održavajte higijenu bebine kože. Kupanje sa odgovarajućim bebi sapunom je ključno, a nakon prirodnog sušenja kože, preporučuje se nanošenje Pavlovićeve masti. Izaberite odeću od materijala koji ne iritiraju kožu, izbegavajte vunu i sintetiku. Takođe, koristite deterdžent koji je prikladan za bebe.

Tokom leta, bebe mogu iskusiti ljuštenje i pucanje kože na stopalima, poznato kao sindrom znojavih čarapa ili juvenilna plantarna dermatoza. Ovo se često javlja zbog nošenja čarapa tokom dugotrajnih perioda pri visokim temperaturama, što se ne preporučuje.

Nemojte zaboraviti zaštititi bebinu kožu od štetnih sunčevih zraka. Preporučuje se nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom za bebe. Koristite prirodne kreme na biljnoj bazi i nanesite debeli sloj pre izlaganja suncu.

Krema sa zaštitnim faktorom 30 koja štiti od UVA i UVB zraka pruža adekvatnu zaštitu, ali proverite da li sadrži toksični titanijum-oksid, koji može biti štetan za bebu.

Ne zaboravite da održavate hidrataciju bebine kože, jer je to takođe važno.

Komentari (0)
Loading