Mnogi roditelji su u nedoumici: Da li bebe smeju da jedu sladoled?

Vesti 09.07.2023 14:00 1

Sa toplijim danima, raste i potreba da se rashladimo, a sladoled svakako predstavlja jedan od najboljih i najukusnijih načina da to uradimo

Dete

Shutterstock

Visoke temperature ne prijaju ni bebama. Mnogi roditelji u vrelim letnjim danima daju sladoled svojim mališanima, vodeći se mišlju da ova divna poslastica ne može da bude štetna za njih.

Neki roditelji čak smatraju da je sladoled idealno sredstvo za rashlađivanje bebinih desni u periodu kada joj rastu zubići.

Međutim, davanjem sladoleda bebi, krši se jedno od najvažnijih pravila kada se radi o ishrani bebe: sve što je proizvedeno i upakovano u fabrici, nije dobra hrana za bebu. To je naročito slučaj kada je u pitanju hrana striktno namenjena odraslima.

Što proizvod ima više šećera, soli ili masti, više je rangiran na listi naminica koje treba da izbegavate i u sopstvenoj, a naročito u bebinoj ishrani. Mnogi sladoledi sadrže i materije koje uopšte nisu namenjene bebama, poput fruktoznog sirupa.

Pored velike količine šećera koja se, ponavljamo, ne preporučuje ni odraslima, problematična je i temperatura sladoleda. On je jednostavno rpeviše hladan da bi bebe smele da ga jedu, koliko god one uživale u njegovom ukusu.

Na sreću, postoji zdravije i efikasnije rešenje da rashladite i počastite bebicu u isto vreme. Možete joj napraviti domaći sladoled, za koji ćete znati da je siguran. Verujemo da vam je važno da znate šta tačno vaša beba unosi u svoj organizam dok jede. Sa ovim sladoledom, uvek ćete znati.

Potrebno vam je:

  • 250 g bobičastog voća po izboru
  • 250 g grčkog jogurta
  • kašika meda (za bebe starije od godinu dana)

Jednostavno izblendirajte sve sastojke ili ih pomešajte mikserom, pa ih stavite u frižider da se rashlade.

Komentari (1)
Loading
Unapred hvala
09.07.2023 14:29

Šta je to grčki jogurt i zašto?Takođe, gde da ga nađem?