Nakon njene izjave svi su zbunjeni: Mama tvrdi da njen sin (2) uči dva jezika i ispravlja njen pravopis

Vesti 10.06.2023 11:24 0

Sa godinu dana znao je sva slova, a nekoliko meseci ranije je govorio cele rečenice.

dečak

Shutterstock

Dvogodišnji dečak sam uči mandarinski, nakon što je naučio engleski kada je imao samo jednu odinu. Mali Bear King zaprepastio je mamu Roni Hejvis (24) kada je samo četiri meseca nakon rođenja počeo da priča. Sa godinu dana znao je sva slova, a nekoliko meseci ranije je govorio cele rečenice. Roni veruje da Bear čita na nivou šestogodišnjaka i da sada proširuje svoj rečnik učeći kineski, prenosi The Sun.


Mama iz Southend-on-Sea, Essek, rekla je: „To je ludo, ali Bear je oduvek voleo da uči. Opsednut je životinjama i prirodom, a sada sve počinje da imenuje na kineskom. Teško je držati korak sa njim. Plaši me i da pomislim šta će sve naučiti dok ne krene u školu'. On je oduševio mamu kada ju je posle četiri meseca nazvao mamom i počeo da sedi bez pomoći.

Toliko je voleo da čita da je spavao sa slikovnicama, a sada koristi knjige i YouTube video zapise kako bi naučio mandarinski. Napredno dete je takođe znalo da broji do 100 do druge godine, a prve korake je čak napravilo sa osam meseci – u poređenju sa uobičajenih 12 meseci. Bear, koja živi sa Roni, njenim partnerom Rajanom i tri godine starijim bratom Romanom, zapanjio je osoblje vrtića dodajući i čitajući meni za ručak.

Roni je dodala: „Podsticali smo to od ranog detinjstva i uvek smo se trudili da njegova soba bude ispunjena edukativnim posterima i igračkama, ali zaista ne znamo odakle je to došlo. Morala sam da naučim fonetiku. Nije kao kad sam bio u školi, Bear mi ispravlja izgovor. Pokažem mu sliku ptice u knjizi, a on kaže: 'Ne, mama, to je prepelica.' Dobijamo mnogo komentara kada izađemo. Ljudi ne očekuju da će dvogodišnjak pročitati listu za kupovinu.

 
Komentari (0)
Loading