U trudnoći je bolovala od RUBEOLE, a kada se porodila, lekari su bebi dali samo tri meseca života (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Vesti 21.05.2023 22:00 0

Poreklom iz Brazila, život Adalgise Soares Alves postao je veoma težak od rođenja njene ćerke Graziele Alves Regis

U trudnoći je bolovala od RUBEOLE, a kada se porodila, lekari su bebi dali samo tri meseca života (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Printscreen/Instagram

Žena je tokom trudnoće bolovala od rubeole, a kada se porodila, lekari su bebi dali samo tri meseca života. To je zbog teške bolesti sa kojom je rođen. Međutim, Grazieli je preživela, sada ima 29 godina i njena majka se brine o njoj sa najvećom posvećenošću.

Adalgisa je shvatila da nešto nije u redu kada je bila u osmom mesecu trudnoće. Tada je počela da oseća jake bolove. Ultrazvuk je pokazao da njena nerođena ćerka ima hidrocefalus, koji pogađa oko jedne od 500 beba. Bolest je povećanje zapremine cerebrospinalne tečnosti u ventrikularnom sistemu mozga, što obično uzrokuje povećanje intrakranijalnog pritiska. Kod odojčadi izaziva povećanje obima glave i usporavanje razvoja deteta.

 

 

Hidrocefalus se može lečiti. U većini slučajeva, ovo je hirurška procedura koja uključuje postavljanje veštačke moždane fistule , koja je dizajnirana da odvodi višak tečnosti. Nažalost, Grazielino telo ju je odbilo. Osim toga, ako pritisak tečnosti ošteti delove mozga koji su odgovorni za održavanje rada srca i pluća, to može izazvati smrt. Uprkos tome, Grazieli je još uvek živa i sada ima 29 godina.

Grazieli je slepa, ne može da govori i hoda, ali prema rečima njene majke, oseća i čuje.

- Pričamo, ona se osmehuje. Doktori možda čak kažu da ona ništa ne razume, da nema mozga, ali meni razume - rekla je Adalgisa u intervjuu brazilskim medijima.

Ceo život je posvetila ćerki

Adalgisa, koja sada ima 48 godina, morala je da napusti posao da bi se posvetila isključivo brizi o svom detetu. Grazieli ima krhki imuni sistem i zahteva stalnu pažnju.

 

 

- Ne očekujem ništa od nje. Ja samo dajem ono što mogu, a to je moja ljubav. To je stvarno ljubav. Nema druge reči. Volim je takvu kakva jeste - kaže majka.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading