Memorijalni turnir "Minja Draganić": Sećanje na devojčicu čija sudbina je potresla celu Srbiju i poziv za pomoć Danilu Šukoviću

Vesti 01.05.2023 20:58 0

Humanitarni odbojkaški turnir na Dorćolu

Memorijalni turnir "Minja Draganić": Sećanje na devojčicu čija sudbina je potresla celu Srbiju i poziv za pomoć Danilu Šukoviću

Privatna arhiva

U četvrtak, 04. maja u osnovnoj školi Braća Baruh, na Dorćolu, u 14 časova organizovaće se odbojkaški turnir memorijal "Minja Draganić", a sva prikupljena sredstva će ići za lečenje Danila.

Turnir organizuje porodica tragično nastradale devojčice u požaru 2020. godine, Minji Draganić, za koju je cela Srbija navijala kada su je četvorica građevinskih radnika u poslednjem trenutku uoči obrušavanja plafona, izvukli sa terase stana na Dorćolu u kom je živela, a koji je u nekoliko minuta u potpunosti progutao stravičan požar.

Ipak, nakon mesec dana borbe za život u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Minja je preminula. Turnir se održava na dan Minjinog 18. rođendana.

Porodica poziva sve ljude dobre volje da svojim prisustvom i dobrovoljnim prilogom, pomognu prikupljanju sredstava za Danilov život.

Na turniru učesvuje šest odbojkaških ekipa, a manifestacija će biti otvorena revijlinm odbojkaškim setom u kojem će učestvovati Minjine drugarice, sa kojima je godinama igrala.

Od čega boluje Danilo Šuković

Početkom 2021. godine utvrđeno je da Danilo boluje od Hodgkin Lymphoma CS IV. Od tada je lečen na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

PET/CT rađen u avgustu 2021. godine ukazao je na potpunu remisiju bolesti.

U novembru 2021. godine sprovedena je visokodozna hemioterapija.

PET/CT koji je rađen u oktobru 2022. godine ukazao je na perzistentnu cervikalnu limfadenopatiju i progresiju nalaza u abdomenu. Konzilijum lekara doneo je odluku da se lečenje nastavi primenom bentuksimab- vedotina.

Nakon konsultacija sa lekarima Univerzitetske klinike u Bolonji, Danilova majka je odlučila da njegovo lečenje nastavi  u toj Klinici zbog čega su 16. januara 2023. godine hitno otputovali u Italiju. Planirano je da Danilo primi 3 ciklusa terapija, a nakon terapija i transplantaciju.

Za nastavak Danilovog lečenja u inostranstvu neophodna su značajna finansijska sredstva koja Danilova samohrana majka nije u mogućnosti samostalno da obezbedi pa joj je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje kako bi pomogli Danilu da pobedi opaku bolest i iz ove borbe izađe kao pobednik.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu.

Za Danilov život! Budimo humani!

 

Komentari (0)
Loading