Stiže serija o omiljenom ČAROBNJAKU: Otkriveni detalji o NASTAVKU svetskog hita Harija Potera

Vesti 20.04.2023 08:05 0

HBO Max potvrdio je snimanje serije

Hari

Printscreen/Youtube

Stižu sjajne vesti za ljubitelje Harija Potera. Već neko vreme se pričalo da je Warner Bros Discovery spreman da se vrati se u Hogvorts, a sada je to napokon potvrđeno.

"Vaše pismo za Hovorts je ovde. Max je naručio prvu Hari Poter televizijsku seriju, vernu adaptaciju kultnih knjiga", napisali su na Tviteru uz video najavu. U nešto više od sat vremena ova objava je pregledana gotovo tri miliona puta, a fanovi su oduševljeni.

"Hogvorts na potpuno novi način"

Zasad nema detalja o tome šta će točno serija pokrivati ni ko glumi glavne junake, ali Variety piše da je planirana serija s potpuno novom glumačkom postavom. Svaka od sezona preuzimala bi radnju iz jedne od sedam knjiga, što znači da bi se serija snimala godinama.

"Svaka sezona biće autentična prema izvornim knjigama i doneće Harija Potera i njegove neverovatne pustolovine novoj publici širom sveta, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u fokusu franšize i dostupni za gledanje širom sveta", najavljeno je.

"Drago nam je što publici pružamo priliku da otkrije Hogvorts na potpuno novi način. Hari Poter je kulturni fenomen i jasno je da postoji trajna ljubav i žeđ za čarobnjačkim svetom", rekao je direktor HBO-a Kejsi Blojs.

Ranije se pisalo kako bi trebalo da autorka knjiga, J.K. Rouling, učestvuje u kreiranju serije, a i ta vest je sada potvrđena. "U partnerstvu s Warner Bros. Televisionom i J.K. Rouling, ova nova Max Original serija zaroniće duboko u svaku od kultnih knjiga u kojima su obožavatelji nastavili da uživaju svih ovih godina", dodao je Kejdi.

Rouling će, piše Variety, biti izvršna producentkinja, zajedno s Neilom Blerom i Rut Kenli-Lets. Dejvid Hejman trenutno je u pregovorima za posao producenta.

"Predanost HBO Maxa očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i radujem se što ću biti deo ove nove adaptacije koja će omogućiti stepen dubine i detalja koji mogu da pruže samo duge televizijske serije", rekla je Rouling. Prvu knjigu o Hariju Poteru objavila je 1997, a poslednju 2007. godine. Sve knjige su bile bestseleri.

Warner Bros je dugi niz godina planirao da snimi ovu seriju, ali do sada je u fokusu bio spin-off "Fantastic Beasts". Filmski serijal koji se prikazivao od 2001. do 2011. godine generisao je čak 7.7 milijardi dolara. Nakon toga snimljen je spin-off "Fantastic Beasts", zatim "Harry Potter and the Cursed Child", a poslednje je videoigra "Hogwarts Legacy".

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading