Pre nego što progovore BEBE na ovaj način komuniciraju sa nama: Ovih PET zvukova imaju TAJNO značenje, a svaka mama treba da ih zna!

Vesti 25.11.2021 11:26 0

Skoro stalno vrište, plaču, mlate rukama i nogama, a retko ko zna šta tačno bebe žele od nas

Pre nego što progovore BEBE na ovaj način komuniciraju sa nama: Ovih PET zvukova imaju TAJNO značenje, a svaka mama treba da ih zna!

Shutterstock

Bebe samo žele da nam kažu šta ih muči i šta žele, ali često bezuspešno izlaze na kraj sa ovom misijom, što ih naravno još više frustrira.

U većini slučajeva, mališani između petog i devetog meseca počinju da izgovaraju svoje prve reči koje su najčešće "baba" ili "mama". Međutim, tek sa 28 do 32 meseca vaša beba počinje pravilno da koristi neke reči, a oko 40 meseci počninje da razgovara i da vam zaista saopštava šta tačno želi.

Da bi se pomoglo u borbi protiv ovog problema, postalo je veoma popularno da bebe uče znakovni jezik jer su u stanju da razumeju i ponove vizuelne znakove svojim rukama mnogo pre nego što steknu fizičku sposobnost da govore.

Čak i ako niste našli vremena da naučite svoju bebu znakovnom jeziku, Prisila Danstan, koja se pojavila u emisiji kod Opre Vinfri u novembru 2016 godine, ima teoriju o tome šta bebe pokušavaju da kažu svojim vrištanjem i mrmljanjem.

Ovo su samo neki zvuci koje bebe ispuštaju i šta znače

NEH – "Gladan sam / gladan"

Ova reč zvuči kao NE, a slovo N dolazi do izražaja, pa beba želi da vam stavi do znanja da je gladna.

OOOH – "Spava mi se" 

Ovaj zvuk dolazi od refleksa zevanja, a kada ga beba izgovori, njena usta poprimaju ovalan oblik. Beba tada želi da kaže da je umorna.

HEH – "Osećam se neprijatno" 

Beba izgovara ovu reč, sa naglaskom na slovo H, kada je u nezgodnom položaju ili treba da promeni pelenu ili oseća neku neprijatnost.

EAAAR ili EAAA –"'Imam gasove" 

Ovo je malo teže detektovati, ali je najizraženije ponavljanje slova "A". Kada beba ima gasove ili ga boli stomak, ima i određeni izraz lica koji prati ovaj zvuk.

EH, EH, EH – "Želim da podrignem"

Ova reč je vrlo kratka i ponavlja se nekoliko puta i beba kaže da želi da podrigne.

Komentari (0)
Loading