Novi trend na TikToku je zaludeo sve novopečene mame: Doktorka Dragana upozorila da ovo NIKAKO ne radite

Vesti 08.03.2023 20:00 0

Za ovim trikom su sve mame "odlepile"

Novi trend na TikToku je zaludeo sve novopečene mame: Doktorka Dragana upozorila da ovo NIKAKO ne radite

Printscreen/TikTok

Svima je jasno da je majčinstvo nešto najlepši, ali i najnaporniji posao. Majka mora da se izbori sa mnogo toga. Od porođaja, do dojenja deteta, grčeva, nespavanja, pa onda i zubića.

Kada zubići krenu da rastu detetu, kreću muke. 

Bebin prvi zubić obično se pojavljuje između četvrtog i sedmog meseca života. Nema pravila jer neke bebe prvi zubić mogu dobiti i s tri meseca, a neke tek s godinu dana. Prvi zubići koji izbiju su prednji donji, a iza njih slede gornji prednji zubići, obično mesec ili dva kasnije.

Mame na TikToku su otkrile "trik" koji navodno pomaže bebi. Dosetile su se i počele da pune dudu sa vodom, a onda je stave u zamrzivač. Kada se voda zaledi daju detetu da cucla tako i češe desni tim ledom.

@lena.boston This is the best mom and dad hack to help relieve your teething baby's pain! Squeeze a pacifier into water and then freeze it for an easy DIY teething pacifier! #momhacks #momtips #momtipsandtricks #DIY #MomofTikTok #mom #lifehack #hack #momhack #firsttimemom #teethingbaby #helpwithteething #fyp ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A da li je to pametna ideja pitale smo pedijatra, dr Draganu Tomić.

"Videla sam i ja taj trend na TikToku, ali bih rekla da je previše agresivan", rekla je ona za naš portal.

"Postoje glodalice ispunjene vodom, s razlogom su i ispunjene vodom, kako bi ih roditelji rashladili (ne zaledili) i dali bebi da glođe", dodala je doktorka.

Dakle, molimo vas da ne zamrzavate bebine cucle ili glodalice, već ih možete samo malo rashladiti i dati detetu da češe desni tako.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading