Katarinu će škola kazniti zbog izostanaka njene dece: "Vodim ih na odmor kad ja hoću, mnogo uštedim, a na njih ne utiče"

Vesti 17.02.2023 19:35 0

Majka je otkrila da svoje dvoje dece namerno vodi na odmor tokom semestra i kaže da joj to uštedi mnogo novca

Katarinu će škola kazniti zbog izostanaka njene dece: "Vodim ih na odmor kad ja hoću, mnogo uštedim, a na njih ne utiče"

Shutterstock

Dok mama i njen partner Pol* znaju da im škola preti novčanom kaznom, Katarina tvrdi da su njihovi bekstva jednako vredna kao i školski rad njenih sinova.

Obraćajući se ekskluzivno za Fabulous, ona objašnjava: „Za nas ograničavanje odmora van školske godien nije opcija. „Radim puno radno vreme i moj partner je ključni radnik, tako da nažalost moramo da zaobiđemo njegov obrazac smena što često znači da nam ostaju samo određeni termini. „Naravno da je razlika u troškovima velika i za nas.


„Uštede su astronomske, govorite o 1.000 funti razlike između letenja sredom i subotom. Katarina inače kaže da svoje dečake izvodi iz škole samo jedan do tri dana, i tvrdi da to nikako ne utiče na njihovo učenje, u stvari ona tvrdi da ga poboljšava. „Oboje smo i moj partner i ja čvrsto uvereni da su putovanja veliki deo obrazovanja“, objašnjava ona. „Mogu da kažem da nikada nismo bili zabrinuti da izostaju sa školskih obaveza ili zaostaju.



„Putovanja samo stavljaju pred vas prilike za učenje, bilo da je to pričanje novog jezika ili učenje nove valute, isprobavanje nove hrane ili prihvatanje nove kulture. „Naravno da ću se tome suprotstaviti činjenicom da su neki od naših odmora u potpunosti zasnovani na lenčarenju. „Ali i pored bazena treba nešto naučiti, posebno pošto su oba naša dečaka strastveni čitaoci, retko ćete ih videti bez knjige u ruci!“

Dok Katarina i Pol tek treba da budu kažnjeni zbog neovlašćenih izostanaka, škola ih je pozvala na sastanak kako bi se pozabavili tim problemom. Međutim, majka dvoje dece kaže da je veoma važno biti iskren sa školom kada je reč o tome čemu služi odsustvo. „Morate da radite sa školom, a ne protiv nje“, kaže ona. „Mislim da ako se roditelji osećaju krivim  zbog donošenja te odluke, komunikacija se prekida, ali je veoma važno biti otvoren i iskren.


„Preskakanje škole je tabu tema i to zaista tera roditelje da budu diskretni u vezi sa tim". Ali Ketrin ističe da je taj način razmišljanja zastareo, a da ona svakako ne dozvoljava deci da propuste važne stvari.

- Jedina stvar koju su mi drugi roditelji ikada rekli je da razmišljaju da učine isto. „Nikad ne dajem savete, morate da donesete odluku koja je ispravna za vas kao porodicu i tako je jednostavna. Ketrin kaže da su joj putovanja bukvalno pružila svet opcija kada je reč o porodičnom bekstvu. „Vodili smo našu decu na mesta koja ne bismo nužno mogli da priuštimo da ih nismo odveli iz škole“, objašnjava ona. „To je maksimalno povećalo naš budžet i otvorilo čitav spektar opcija sto posto, kao što je Meksiko, na primer.
 
Komentari (0)
Loading