Treba li devetogodišnja devojčica da brije noge? Jedna mama je postavila ovo pitanje, rasprava se ne stišava

Vesti 06.02.2023 15:27 2

Žena je na forumu Mumsnet objasnila da noge njene ćerke nisu mnogo dlakave, ali se nedavno povećao broj svetlih dlačica koje joj smetaju

Brijač

Shutterstock

Kada vaša deca odrastu, može da vam postane teško da  im pomognete da se nose sa svim promenama koje se dešavaju u njihovim telima. Možda ne osećate da su spremni za određene stvari, ali u isto vreme mogu da budu zabrinuti zbog načina na koji izgledaju i kako to utiče na njih u školi. Jednoj mami je to bio slučaj jer njena devetogodišnja ćerka želi da počne da brije noge, ali nije sigurna da je dovoljno stara za to, prenosi Miror.


Žena je na forumu Mumsnet objasnila da noge njene ćerke nisu mnogo dlakave, ali se u poslednje vreme povećao broj svetlih dlačica. Kaže da je njena mama tvrdila da je bila premlada da bi obrijala noge sa 13 godina, što je dovelo do toga da je dobila nekoliko neželjenih komentara dece u školi.

- Još nije ušla u pubertet, ali brine da su joj noge dlakave. Nisu mnogo dlakave, ali su se nedavno pojavile svetle dlake. Mislim da je devet godina zaista premlado za to. Možda bih prvo probala depilator.

- Želim da je ohrabrim da još malo sačeka na to, ali razumem da je to njeno telo i želim da sama bira šta da radi - napisala je u objavi. Kao odgovor, mama je dobila dosta saveta u komentarima, a mnogi su rekli da bi trebalo da pomogne svojoj ćerki tako što će je naučiti pravim metodama da izbegne posekotine.

- Molim te pomozi joj da to uradi! Moja mama nije htela da mi pomogne pa sam završila sa malim posekotinama po čitavim nogama. Obavezno je sprovedite kroz opcije i pustite je da sama bira - napisao je jedan korisnik. - Pustio bih je i naučio je kako da to radi ispravno i bezbedno - dodao je drugi.

Ali nisu se svi složili sa tim. "Apsolutno je premlada za to. Pokušajte da joj objasnite da nije vreme za takve stvari", prokomentarisala je treća osoba, dok je četvrta dodala: "Ne dajte joj to, neka bude još malo dete. ."
 

Kakvo je va[e mi[ljenje o ovoj situaciji?

Komentari (2)
Loading
Djoka
06.02.2023 23:51

Nemojte preterivati ali od kada sam nabavio depilator ja se ne odvajam od njega. Nije baš prijatno kada si bundast ali vredi pogotovu leti. Bez krzna manje se greješ a zimi je ladnije bez krzna ali šta da se radi. Krzno raste ako ga ne strižeš.

Aleksandar B.
07.02.2023 15:43

To da devetogodišnja devojčica brije noge je toliko bolesno da ja zaista nemam reči da to opišem! Ne treba ni tridesetogodišnja, a pogotovu ne devetogodišnja osoba to da radi. Ja sam muškarac i ništa mi odvratnije nije nego kada se žena brije. Normalno da žena kojoj raste brada ili dlake po grudima i leđima ne izgleda baš privlačno, ali to je jedno bolesno stanje koje može da se javi kod vrlo malog broja žena. Ali, dlake ispod pazuha ili manje dlačice po nogama kod žena, meni kao muškarcu je to samo privlačno. Jer, smatram da žena treba da izgleda prirodno, a ne kao ona plastična lutka sa izloga.