"Da li si sigurna da s njim želiš dete": Posvađali se oko POROĐAJA mnogo pre trudnoće i svi se pitaju da li je ovaj čovek GLUP ili bezosećajan

Vesti 21.04.2022 13:08 0

Žena je podelila svoju priču na internetu i pitala čitaoce e da li je "nerazumna", jer je smatrala da ona treba da donese odluku o tome kako želi da se porodi, a ne njen muž

"Da li si sigurna da s njim želiš dete": Posvađali se oko POROĐAJA mnogo pre trudnoće i svi se pitaju da li je ovaj čovek GLUP ili bezosećajan

Pexels/Mikhail

Muž joj je jednom rekao da "neće oprostiti svojoj ženi ako se porodi u bazenu" jer po njegovom mišljenju "što je više bola, to je jača veza sa detetom". Ljudi su bili ogorčeni njegovim rečima.

Jedna korisnica stranog foruma za majke pitala je druge žene za savet. Na sajtu Mumsnet napisala je da nije mogla da se dogovori sa suprugom oko porođaja. Par se u više navrata raspravljao da li treba da se porodi u bazenu ili ne, iako - kako se ispostavilo - žena još nije ni bila trudna.

- Nisam trudna, ali nadam se da ću biti u narednih nekoliko meseci - napisala je ona i dodala: - Ranije sam mužu rekla da bi bilo najbolje da imam porođaj u bazenu, a on se protivio tome.

Ženin partner je rekao da "normalan porođaj" funkcioniše "hiljadama godina", pa zašto bi ona "želela nešto drugačije". Ona je odgovorila da porođaj u vodi može učiniti porođaj malo lagodnijim.

- On veruje da kroz što više bola žena prolazi, to će se bolje povezati sa svojom bebom. On je naveo statističke podatke o majkama kod kojih je veća verovatnoća da će razviti PTSP kao rezultat porođaja carskim rezom (posttraumatski stresni poremećaj) - dodala je ona.

"Što više bola, to bolje"

Frustrirana žena je rekla mužu da je "dete" i ljutila se što ne poštuje njeno mišljenje. Kao odgovor, predložio je korišćenje usluga surogata koji bi imala "normalan porođaj".

- Volela bih da nađemo ženu koja će ti uzeti jaje i roditi dete normalno - citirala je ona svog supruga. - U suštini je rekao da ako se porodim u bazenu, on mi to nikada neće oprostiti.

Žena je predložila da potraže lekarsku konsultaciju koja bi mogla da razbije njegove predrasude. Čovek je odbio.

- Da li sam nerazumna da mislim da je način na koji ja rađam je moja odluka i da on treba da uzme u obzir kako ću se ja osećati u vezi cele ove stvari? - pitala je žena na forumu.

Ostali korisnici nisu mogli da veruju u opisanu priču, mnogi od njih su izrazili podršku autoru posta. Objava je prikupila stotine komentara.

- Tvoje telo, tvoja odluka. Ako on ima ovakav pogled na porođaj, kakve još glupe stavove ima?

- Da li zaista želiš da imaš bebu sa ovim čovekom? - pitali su je u komentarima.

Šta biste uradili da ste na mestu ove žene? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading