Imala je samo PET godina kada je rodila sina: Ušla je u istoriju kao NAJMLAĐA majka, a ko je bio otac deteta?

K.Ć. Vesti 28.12.2022 19:00 0

Lina Medina je ušla u istoriju medicine

Imala je samo PET godina kada je rodila sina: Ušla je u istoriju kao NAJMLAĐA majka, a ko je bio otac deteta?

Shutterstock/global_healthcare_india

Ona je najmlađa majka na svetu. Jedna devojčica iz Perua rodila je dete 14. maja 1939. godine. Tada je imala samo 5 godina, 7 meseci i 21 dan. Do danas se ne zna ko je bio dečakov otac. Pod sumnjom su bili najbliži rođaci devojčice. Međutim, ništa im nije dokazano. Lina je sama odbijala intervjue i izbegavala je publicitet ceo život.

Poslednji izveštaji o Lini Medini datiraju iz 2002. godine, kada je odbila da je intervjuiše novinska agencija Rojter. U to vreme je živela sa porodicom u predgrađu glavnog grada Perua, Lime. Izbegavala je medije. Ne zna se da li je još živ. Ako jeste, sada ima 88 godina.

Lina Medina - najmlađa majka na svetu

Slučaj Line Medine zaprepastio je ceo svet medicine. Peruanka je upisana kao najmlađa majka u istoriji. Žena je rođena 27. septembra 1933. godine u Tikrapu. Odrasla je sa osmoro braće i sestara. U aprilu 1939. devojci je počelo da se dešava nešto čudno. Njen otac, Tiburcio Medina, primetio je da ima neprirodno veliki stomak. Čovek je odveo svoju ćerku kod lokalnih šamana. Pronašli su "tumor" u njenom telu i preporučili joj da ode u bolnicu u obližnjem Pisku.

Dr Džerardo Lozada je prvi to pregledao. Njegova dijagnoza šokirala je sve. Doktor je rekao da je devojčica u sedmom mesecu trudnoće! Odlučio je da se konsultuje sa drugim specijalistima i otišao je sa malim pacijentom u Limu. Tu su se njegove sumnje potvrdile. Štaviše, Lini je dijagnostikovan prerani pubertet, odnosno brže polno sazrevanje . Dok druge devojčice dobijaju menstruaciju u tinejdžerskim godinama, ona je menstruaciju dobila  kada je imala samo 3 godine! Godinu dana kasnije, njene grudi su već bile razvijene.

Devojčica je rodila dete kada je i sama još bila dete. Sin joj je rođen 14.05.1939. Ona je tada imala 5 godina, 7 meseci i 21 dan. Carski rez je bio neophodan. Dečak je rođen zdrav i imao je 2700 grama. Dobio je ime Džerardo, po lekaru koji je prvi brinuo o Lini. Dečak je odrastao verujući da je Lina njegova sestra. Istinu je saznao tek sa 10 godina. Džerardo je umro 1979. od retke bolesti koštane srži.

Šta se desilo maloj Lini?

Do danas se ne zna ko je bio Džerardov otac. Medina nikada nije otkrila šta joj se dogodilo. Istražitelji su sumnjali da je bila žrtva zlostavljanja. Njen otac je uhapšen pod optužbom za silovanje i incest. Međutim, nisu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na to da je muškarac zlostavljao svoje dete. Tako je sumnja pala na njenog brata. Ni njemu ništa nije dokazano. Godine 1955. u štampi se pojavio članak koji je sugerisao da je Lina možda bila žrtva ritualnog silovanja. Međutim, sve je ovo samo pretpostavka. Ne zna se šta se zaista dogodilo sa njom.

Mediji u Peruu su neuspešno ponudili Medininoj porodici hiljade dolara za pravo na intervju i snimanje Line. U međuvremenu, štampa u SAD je pisala o ovoj priči i pokušala da intervjuiše najmlađu majku na svetu. Bilo je čak i predloga da se plati porodici da dođe u SAD. Međutim, Medina i njena porodica su stalno odbijali da se pojavljuju u javnosti.

Kada je Lina odrasla, počela je da radi na klinici dr Džerarda Lozade kao sekretarica. Ubrzo nakon toga upoznala je Raula Hurada za kog se i udala. Godine 1972. rođen joj je drugi sin.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading