Kada se dete rodilo lekari su ostali ZATEČENI: Beba je bila ZDRAVA samo je imala čudnu IZRASLINU na trtici (FOTO)

K.Ć. Vesti 05.12.2022 14:32 0

Do sada je u svetu prijavljeno samo nekoliko stotina sličnih slučajeva

Kada se dete rodilo lekari su ostali ZATEČENI: Beba je bila ZDRAVA samo je imala čudnu IZRASLINU na trtici (FOTO)

Shutterstock

U meksičkoj bolnici rođena je beba sa repom.

"Bio je dug oko 6 centimetara, prekrivena kožom i finom dlakom. Imao je zašiljeni vrh", rekao je lekar koji je brinuo o devojčici.

Nesvakidašnji slučaj opisao je u "Journal of Pediatric Surgery Case Reports" jedan lekar koji je bio prisutan na porođaju. Iz njegovih reli saznajemo da je devojčica koja je na svet došla carskim rezom potpuno zdrava, a par koji je dobio potomstvo već ima sina koji je takođe slika zdravlja.

"Ubrzo nakon rođenja željene ćerke, ispostavilo se da beba ima rep dug oko 6 cm i prečnik oko 5 mm“, piše u medicinskom časopisu. "Struktura je bila mekana, prekrivena kožom i finom dlakom, mogla se pasivno pomerati bez bolova, ali nije pokazivala spontane pokrete. Dete je plakalo kada bi rep uboli iglom", rekao je lekar iz meksičke bolnice. 

Oni napominju da je do sada prijavljeno 195 sličnih slučajeva. Nekoliko dana nakon rođenja novorođenče je napustilo bolnicu, ali se ubrzo ponovo vratilo, kada je rep ponovo počeo da raste. Zatim su ga hirurzi ponovo uklonili tokom rutinske operacije.

Komentari (0)
Loading