Nisam znala da sam TRUDNA dok nisam otišla u TOALET: Sve se odigralo jako brzo, mislila sam da HALUCINIRAM

Vesti 26.11.2022 08:50 0

Šarlot Viler je kao i svakog jutra otišla na trčanje, ali su je zatekli iznenadni bolovi u stomaku

Nisam znala da sam TRUDNA dok nisam otišla u TOALET: Sve se odigralo jako brzo, mislila sam da HALUCINIRAM

Shutterstock

Očekivala je menstruaciju, ali njen partner Dominik je bio toliko zabrinut da je pozvao lokalnog lekara, koji je došao da je pregleda.

On je konstatovao da su bolovi posledica sindroma iritabilnog creva (IBS), prepisao je Šarlot (31) tablete za dobro varenje i krenuo. Ali manje od sat vremena kasnije, dok je Dominik trčao, Šarlot je doživela šok kada je otišla u toalet - i osetila iznenadni nalet vode. "Onda je iskočila pupčana vrpca, a za njom dve male noge!"

Šarlot, inače advokat iz Londona, prisetila se. "Jednostavno nisam mogla da verujem... Ozbiljno sam mislio da haluciniram."


Dominik, koji se vratio kući da bude sa njom, pozvao je hitnu pomoć, očekujući da će porođaj trajati nekoliko sati. Ali nakon samo tri guranja, njihova beba iznenađenja - koju su nazvali Evelin - "iskočila je". Pošto je dugo vremena bila lišena kiseonika, Evelin je bila mršava i imala je plavkastu kožu. „Počeli smo da je reanimiramo kompresijama grudnog koša, plašeći se najgoreg“, objašnjava Šarlot. „Nastavili smo da pokušavamo, ali ništa nije išlo. Onda je stigla ekipa Hitne pomoći baš kada smo hteli da odustanemo. "Posle punih šest minuta, oživela je."

Evelin, rođena na Dan očeva 2020., hitno je prebačena na odeljenje intenzivne nege njihove lokalne bolnice. Lekari su se plašili da će imati ozbiljno oštećenje mozga zbog dugog nedostatka kiseonika, ali je magnetna rezonanca pokazala čudesne rezultate.

„Lekari su rekli da je reanimacija koju smo uradili pre nego što je stigla hitna pomoć donela veliku razliku, njen mozak je bio potpuno zdrav. Skoro mesec dana kasnije, u julu, Evelin je konačno mogla da ode kući sa svojim oduševljenim roditeljima.


Šarlot je inače oduvek sanjala da postane mama, ali posle godina neuspešnih pokušaja da zatrudni, plašila se da se to verovatno nikada neće dogoditi. Imla je i ogromne probleme sa težinom, a nakon što je drastično smršala upoznala je Dominika.

„Godinama smo pokušavali da dobijemo bebu naizgled bez uspeha, a onda je bukvalno iz vedra neba ova prelepa devojčica tamne kovrdžave kose stigla niotkuda“, kaže ona.

Dok je Evelin bila u bolnici, Šarlot i Dominik su bili samo 300 metara udaljeni od odeljenja zahvaljujući besplatnom smeštaju i podršci dobrotvorne organizacije Ronald McDonald House. Šarlot kaže da je podrška bila neprocenjiva i da je od tada prikupila više od 8.000 funti za dobrotvorne svrhe.

„Umalo da smo je odmah izgubili, ali onda se ona oporavila i ponovo je bila živa. Bilo je kao da smo tugovali što nismo imali porodicu, a onda smo tugovali što smo izgubili ćerku, sve za tako kratko vreme.“
 

Komentari (0)
Loading