Evo zašto NE ŽELIM bebu: Babica snimila video na kome pokazuje kako igleda perinealni rez

K.Ć. Vesti 06.11.2022 19:40 0

Rez perineuma tokom prirodnog porođaja je metoda oko koje su nastali mnogi mitovi i kontroverze

žena

Shutterstock

Prema najnovijim preporukama Svetske zdravstvene organizacije, njegovu upotrebu treba ograničiti na situacije u kojima je to apsolutno neophodno. Nažalost, i u Evropi i u SAD, mnoge trudnice se ne pitaju za dozvolu da se podvrgnu proceduri.

Sada je jedna od babica predstavila kako postupak reza perineuma izgleda u praksi. Korisnici interneta bili su šokirani.

"Epiziotomija više nije rutina, ali učenje kako da je uradite u hitnim slučajevima je i dalje važna veština za sudente i studentkinje akušerstva", ističe se u opisu videa podeljenog na TikToku-u @midvifemama, babica i medicinska sestra po profesiji. i privatno majka dvoje dece.

Ovog puta je odlučila da pokaže na svom profilu kako se radi perinealni rez. U tu svrhu koristila je specijalnu medicinsku lutku. Iako u snimku nema ničeg šokantnog, samo silikonski model, mašta mnogih TikTok korisnika je odmah proradila.

@midwifemama

Episiotomy is no longer routine, but learning how to in emergency is an important skill for a midwife student

♬ Adore You - Harry Styles

"Bila sam secnuta na porođaju, ali su me zarezali kada nisam imala kontrakciju i sve sam osetila. Pocepala sam se kao luda, i toliko bolelo da nisam mogla da izdržim ... Imala sam 12 šavova jer sam skroz pukla" - priseća se svog rođenja @ KsvKsv

"Isekla me je, tako da sam do zadnjice imala šavove. Trauma za ceo život, još 2 trudnoće su carski rez" - opisuje svoje iskustvo @ PaTkA_29_Ol.

"Posle ovog videa mogu samo da usvojim dete", dodala je još jedna korisnica.

Komentari (0)
Loading