Stav Grbe "muškarčine" opasno nas je razbesneo: On bi sve žene u kuhinju, a onda dao i savet kako da vaspitavamo ćerke

K.Ć. Vesti 16.10.2022 11:50 3

Mnogi ljudi, da ne kažem mnoge muškarčine smatraju da je poštovanje kada im žena titra, pere noge i služi, a on da zauzvrat ne mrdnu sa stolice, eventualno kreveta

Stav Grbe "muškarčine" opasno nas je razbesneo: On bi sve žene u kuhinju, a onda dao i savet kako da vaspitavamo ćerke

Shutterstock

"Poštovanje je osećaj dubokog divljenja prema nekome ili nečemu što potiče zbog njegovih sposobnosti, kvaliteta i dostignuća", ovako glasi neka definicija poštovanja, ali je velika većina ne razume.

Tako je jedan tviteraš na svom nalogu napisao svoje mišljenje, tj viđenje o poštovanju žene prema muškarcu, te je uporedio svoju pokojnu majku sa današnjim devojkama, što je mnoge pripadnice lepšeg pola razbesnelo.

"Pokojni otac je često putovao. Ponekad je kretao na put u 3 ili 5 ujutro. Pokojna majka ga je uvek na put ispratila sa obrokom i kafom. Koliko je teško da majke daju preporuku ćerkama, koje ulaze u brak, da poštuju svoje muževe!", napisao je čovek na svom Tviter nalogu.

 

 

Tviteraš koji se "krije" pod pseudonima "Grba" je negde zaglavio u XX. veku. Komentari žena se samo nižu, a sve besnije i besnije devojke pokušavaju da dokažu i pokažu da njegov stav je skroz pogrešan.

"Nisam mu ja majka pa da ustajem kada i on. Još da mu pakujem doručak?! Jesmo li mi žene vama sluge, šta li?

"Poštovanje se ne dobija na veresiju, već ga muž stekne svojim karakterom i odnosom prema ženi i porodici. Isto je i sa ženom.

"Dočekivala sam ga sa ručkom tačno u minut, pakovala doručak, ma sve živo, a moj bivši muž je mene i sina nakon 13 dana u bolnici dočekao sa praznim frižiderom, prljavim suđem i štrokavim kupatilom. Zato je bivši, između ostalog.

"Pa poštovanje je valjda uzajamno. I muževi bi trebalo na isti način da poštuju svoje supruge, inače - vajde nema. U braku nije jedan gospodar a drugi sluga, već oboje pomažu i ugađaju jedno drugom.

"Svasta! Ja ucim sina da tako postuje prvo sestru, drugaricu, pa ce sutra i devojku, suprugu. Zenama je teze, njih treba docekati sa ruckom, vecerom, kafom, ako cemo o tome ko kome treba da spremi nesto", a na ovaj komentar je dotični odgovorio: Tačno bih ti rekao "ne prdi"

O kakvom mi to poštovanju ovde govorimo, kada Grba nije u stanju ni kritiku da prihvati, kritiku da je njegovo mišljenje pogrešno, kritiku da je zapeo u prošlom veku.

Ovo su samo neki od komentara, a ima ih poprilično mnogo, a iz njih možemo zaključiti da se ni jedna žena sa njim ne slaže. Možda po koji "muškarčina" deli isto mišljenje, jer tobože kako je moguće da njih supruga ne služi i da im ne bude podčinjena.

"Pokušavaju da budu muškarci, da se bore s muževima, takmičenje. Umesto da budu žene i majke i time učine da ih deca i muž podignu na presto", je komentar jednog "Gavrana" na koji mu je "Grba" odgovorio pozitivno.

 

 

I pored toga što želi da ima služavku, vidimo iz drugog tvita da bi voleo i ženu električarku, kud ide ovaj svet?

Da li današnje "muškarčine" znaju šta je poštovanje, da li znaju da cene to što imaju kući, da li oni istom merom uzraćaju ženi sve što dobiju, da li i dalje misle da samo ako doprinose novčano moraju biti cenjeni, a sa druge strane novca da tu istu suprugu lemaju, ponižavaju i tretiraju je gore nego psa? 

E pa dragi moji, poštovanje morate zaslužiti, ne očekujte od današnjih žena da vam peru noge, dupeta i da vam ljube ruke samo zato što vi radite. U današnje vreme svaka žena skoro ima zaposlenje, ima svoj dinar, žene su se osnažile, samostalnije su nego u XX. veku gde su neki zapeli još. Žene danas nisu vaše igračke. Ako želite sluškinju lepo izvadite te vaše novce što ste zaradili, pa lepo platite neku koja će da vam kuva, pere, pegla, čisti, a vašu suprugu biste trebali da tretirate kao ženu, majku i kraljicu.

Nadamo se da su ovakvi stavovi u Srbiji u manjini, a ako nisu, nemojte se čuditi što kasnije naše devojke odlaze i udaju se za emancipovane Evropljane pored kojih će imati sve, a neće morati da im zauzvrat peru noge. I da se razumemo na kraju, nije problem da žena ustane i skuva kafu i isprati muža na posao, ali je problem što ona to nikada neće doživeti.

BONUS VIDEO

Komentari (3)
Loading
BG
16.10.2022 13:27

Ovako se nećete udati, pa će te imati malo dece, ili ih nećete imati uopšte. Onda će ovaj ispražnjeni Evropski prostor naseliti Islamisti, jer njihove žene slušaju i rađaju. Znači za 50 godina će vam biti baš "dobro".

Dragan
16.10.2022 14:46

Danas su se žene emancipovale kako se već kaže. Zato nam je to donelo farmu, zadrugu i slično.

Капетан Кука
16.10.2022 14:52

И шта је лоше рекао? Не разумем.