Imate PROBLEM u BRAKU ili vezi? Stručnjaci su nam objasnili TRI jednostavne tehnike za poboljšanje svakog odnosa!

Vesti 22.09.2022 15:55 0

Saveti koje bi trebali da se primene ako nastupi kriza u braku

Imate PROBLEM u BRAKU ili vezi? Stručnjaci su nam objasnili TRI jednostavne tehnike za poboljšanje svakog odnosa!

unsplash.com

Koje tehnike koristite za jačanje vaše veze?

1. Prekinite "negativan krug"

Stručnjaci napominju da parovi koji upadnu u "negativni ciklus" često imaju problema. Ako vam se tokom dana dogodi nešto loše, svoje loše raspoloženje možete isterati na partnera, što dovodi do još većeg neraspoloženja, nesporazuma i svađa.

Primer: Supruga dolazi kući, umorna i neraspoložena s posla. Kaže nešto grubo svom mužu, što ga dovede u loše raspoloženje, pa prestane komunicirati. Supruga se stoga oseća neželjeno i brine da su se ona i njen muž udaljili.

Ako smo svesni svog ciklusa, možemo ga prekinuti. U tom slučaju supruga bi nakon dolaska kući mogla otići u kratku šetnju ili komunicirati sa možem i navesti ga na komunikaciju kada god je vidi uznemirenu. 

Stoga je važno osviestiti svoje osećaje i izraziti ih na odgovarajući način, ali i biti strpljiv, empatičan i pun ljubavi prema partneru kada ima loš dan.

 

 

2. Razumevanje vaših želja i potreba

Gotovo je nemoguće imati uspešnu vezu s drugom osobom ako ne razumete sebe. Oba partnera trebaju znati svoje vlastite želje i potrebe kao pojedinci.

Ako dobro poznajete sebe i jasno izražavate svoje potrebe, postići ćete i bolje međusobno razumevanje, poverenje i prihvaćanje u odnosu.

Čak i kada ste već u vezi, ne zaboravite odvojiti vreme za sebe, slušati jedno drugo i fokusirati se na upoznavanje sebe. Ovo će vas takođe učiniti boljim partnerom; u vezi ćete jasnije komunicirati, postavljati granice i takođe prihvaćati partnera.

Par

Pexels

 

3. Podrška

Veza je najuspešnija kada se oba partnera međusobno podržavaju. Čak i ako se ne slažete s partnerom, imate različite ciljeve ili poglede na svet, važno je stajati uz partnera na njegovom putu.

Ako vidite da vašem partneru nešto puno znači, podržite ga u tome i nemojte mu otežavati ostvarenje njegovih ciljeva i želja. Pitajte ga možete li mu pomoći na bilo koji način i dajte mu do znanja da ćete biti uz njega bez obzira na sve.

Navedene tehnike mogu pomoći u jačanju odnosa i još većem povezivanju vas i vašeg partnera. Naravno, pritom je važno da oboje otvoreno i jasno komuniciraju te da znaju jedno drugo saslušati i istinski prihvatiti.

 

Komentari (0)
Loading