Pre raskida veze ili BRAKA partner TRI MESECA ponavlja jednu REČ: Ako OVO ČUJETE, vreme je da pakujete KOFERE

Vesti 30.08.2022 16:38 0

Optimalno vreme kada se menja komunikacija između partner

par

Shutterstock

Raskidi mogu da budu strašni, posebno ako su iznenadni, ali istina je da uvek postoje znaci nevolje, ali mi često biramo da ih previdimo. Stoga treba da obratite pažnju na suptilne znakove koji mogu otkriti šta je na umu vašeg partnera. dr. Kerolajn Meden, terapeutkinja, kaže da niko ne odlučuje da prekine vezu ako o tome neko vreme nije razmišljao, pa se ne radi o trenutku već mesecima obrade, često bolnih. On dodaje da će ta osoba tada proceniti da li će biti srećnija u vezi ili van nje, a odluka se donosi kada se iskristališu svi razlozi za i protiv i tada će verovatno komunicirati sa partnerom o ovoj ideji.

PARTNER BI MOGAO ČESTO DA KORISTI OVU REČ AKO ŽELI DA RASKINE VEZU

Prošle godine je tim naučnika sa Univerziteta Teksas proučavao promene u govoru koje se dešavaju pre kraja veze. Prema rezultatima studije objavljene u stručnim časopisima, reči koje partner često koristi mogu predvideti kraj veze i do tri meseca pre nego što se to dogodi. Analizirali su više od 6.800 postova na Redditu o raskidu, a prema studiji, otkrili su da partner koji želi da prekine vezu više koristi reč „ja“ u tri meseca pre raskida. Što je pauza bliža, ova reč se češće koristi. „Ovo je često u vreme stresa, a druge studije pokazuju da tu reč često koriste i ljudi koji su depresivni ili anksiozni“, navodi se u studiji.

TA REČ OTKRIVA DA JE PARTNER KONKENTRISAN NA SEBE

Prema studiji, osoba koja često kaže "ja", "ja", "moje" jasno daje do znanja da je u fokusu događaja. „Jezik će postati baš takav pre, tokom i posle raskida“, objasnila je psiholog dr Lori Hasbend i dodala da se to dešava zato što je partner počeo da razmišlja o novoj budućnosti bez vas.

AKO OVO PRIMETITE, PORAZGOVARAJTE SA VAŠIM PARTNEROM

Možda ćete biti u iskušenju da pobegnete ili ignorišete sve što vam partner kaže, ali to je poslednja stvar koju treba da uradite, posebno ako želite da sačuvate vezu, kažu stručnjaci. Porazgovarajte sa partnerom.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)
Loading