Porodila se u AUTOBUSU: Vozač i putnici su odmah REAGOVALI, a evo koliko je porođaj trajao

K.Ć. Vesti 30.08.2022 12:25 0

Putnici FliksBusa će dugo pamtiti svoje putovanje od Pariza do Varšave

Porodila se u AUTOBUSU: Vozač i putnici su odmah REAGOVALI, a evo koliko je porođaj trajao

Pexels

U autobusu je bila neobična situacija, odnosno porođaj. Dete je rođeno pre nego što je autobus stigao do železničke stanice u Poznanju. Vozač je pozvao Hitnu pomoć, koja je zbrinula ženu i novorođenu bebu.

Svaka trudnica ima rok porođaja koji odredi njen ginekolog , ali kako se često dešava, u praksi se beba rodi drugog datuma. Tako je bilo sa ženom i njenim detetom koje je požurilo da dođe na svet. Situacija se dogodila 17. avgusta.

„Da, takav događaj se desio u Poznanju tokom vožnje Pariz-Varšava. Trenutno prikupljamo detalje o toku situacije (...). Trenutno znamo da je sve proteklo glatko i da su putnica i novorođeno dete je zdravi i bezbedno su preveženi u bolnicu“ , saopštila je uredništvo pomenutog portala FliksBus.

Ceo put je protekao glatko sve dok se autobus nije približio Poznanju. Tada je jedan od putnika obavestio vozače da je trudnica , koja je putovala autobusom, počela da se porađa. Vozač je odmah pozvao hitnu pomoć i zatražio da se hitna pomoć pošalje na železničku stanicu u Poznanju, do koje je bilo oko 20 minuta. 

Mališan, međutim, nije želeo da čeka ni minut duže u majčinom stomaku. Žena se porodila u autobusu, čak i pre nego što je stigla do stanice gde ju je čekalo vozilo Hitne pomoći. Lekari su zbrinuli ženu i njeno dete i prevezli ih u bolnicu.

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading