Stop NASILJU: Žene koje su MUŽEVI unakazili KISELINOM dokazuju da su i dalje lepe

Vesti 29.09.2021 14:45 0

Doli, Sonja, Lakmi, Rupa - ovo su protagonisti fotografija. Sve one imaju bolnu istoriju - dok su bili tinejdžerke, doživljavale su okrutno nasilje muškaraca - lica su im bila zalivena kiselinom

Stop NASILJU: Žene koje su MUŽEVI unakazili KISELINOM dokazuju da su i dalje lepe

Shutterstock

Indijski fotograf Niraj Gera po svaku cenu hteo je da pomogne ovim ženama koje su postale žrtve takvog nečovečnog (a ipak se u Indiji nekažnjeno sprovodi) nasilja. Svojim fotografijama želeo je da pokaže lepotu i izuzetnu snagu ovih žena .

 

 

Uspeo je to da postigne, iako nije bilo lako ubediti žene da pristanu da se ponašaju kao modeli. U Indiji, polivanje kiselinom često znači razvod i žrtve gube poverenje u druge. Gera je priznao da je tokom rada na sesiji bilo dana kada su se devojke smejale i igrale, ali bilo je i trenutaka kada su emocije zavladale i osmeh je zamenjen plačem.

 

 

Uprkos preprekama, uspeo je. Stvorene su prelepe fotografije na kojima se vidi osmeh na licima Doli, Sonije, Lakmi i Rupe. Ovo je još jedan dokaz da koncept lepote prevazilazi sve standarde.

 

 

Ove fotografije su deo izložbe "Svete transformacije" . Cilj je ne samo pomoći protagonistima fotografija da se nose sa svojom traumom, već i podizanju svesti da problem okrutnog nasilja nad ženama postoji i da je Indija na čelu ovog kriminalnog dela. Većina Idijaca koji počine takvu okrutnost ostaju nekažnjeni ... Šetaju slobodno, njihove žrtve su nepovratno označene i moraju se nositi sa svojom traumom do kraja života. Neznanje je često uzrok. Inicijative poput ove koje omogućavaju žrtvama da govore o tome šta im se dogodilo su preko potrebne. Držimo palčeve za još.

Komentari (0)
Loading