Ovog Uskrsa svi pričaju o Tamari iz Vranja: Sve što ima daje najsiromašnijima, a njen motiv će vas rasplakati!

Vesti 24.04.2022 19:03 4

Mlada Tamara iz Vranja se od malena bavi karateom, a zbog svog teškog detinjstva je odlučila da pomaže najugroženijima na jugu Srbije

Ovog Uskrsa svi pričaju o Tamari iz Vranja: Sve što ima daje najsiromašnijima, a njen motiv će vas rasplakati!

Naj Žena/Aleksandar Nalbantijan

Tamara Misirlić (19) iz Vranja osim što je devojka velikog srca, jako je uspešna u mnogim disciplinama, kako životnim tako i sportskim. Ona je državna reprezentativka u karateu, u konkurenciji od 16 do 20 godina, nosilac crnog pojasa i osnivač humanitarne fondacije "Tamara Misirlić". Osvojila je preko 300 medalja.

 

 

Tamara je do svoje osamnaeste godine dobila titulu "velike humanitarke", studentkinja je Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Pored svih obaveza oko školovanja, ona ne odustaje od svog sna, da pomaže najugroženijim porodicama. Tamara dnevno zna čak i po 50 kilometara da pređe svojim kolima kako bi pronašla nove ili obišla porodice kojima je već kupila novu ili obnovila staru kuću.

 

Porodice koje ona obilazi su često na nepristupačnim mestima, jednom je čak baka Blagicu i njenog sina Časlava tražila više od dva meseca, a do njih je morala da pešači više desetina kilometara, duboko u šumi gde su oni živeli u jednoj kući sa svojim kozama.

 

 

Od pešačenja ipak joj teže padaju teške priče i bolne sudbine starih ljudi, ali i dece.

Kada je pronašla deku Slobodana, njegova skromnost je razgalila. On je živeo u ruševini, pola kuće mu se srušilo usled klizišta, a sobica u kojoj je boravio imala je samo stari krevet, Smederevac i televizor, a rupe u zidovima i prozor bez stakala su mu otežavale svaku zimu. Slobodan je toliko skroman čovek, da je tražio samo da mu se stara štala adaptira da bi tu živeo. Međutim, Tamara je prikupila sredstva i sagradila kuću od temelja do krova.

Teodora je sedmogodišnja devojica. Živela je u nehumanimin uslovima. Tamara je prikupila srestva i od njih stvorila Teodorin kutak za život i učenje. Kupila joj je od sredstava krevet, ormar i sto za pisanje. Devojčici je vratila osmeh na lice i stvorila joj je motivaciju za nove školske pobede.

Tamara će i dalje da daje pun doprinos u realizaciji svojih humanitarnih akcija i planova. Prikupila je sredstva i usrećila preko pedeset porodica, a brojke su najbolji pokazatelj koliko je učinjeno.

Tamara smatra da je najveća radost u davanju, ali i da treba učiniti i ljude u svojoj okolini srećnim.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (4)
Loading
ivana
24.04.2022 19:22

Svaka cast Tamara za tvoj humanitarni rad,ziva bila,Bog te blagoslovio

Jova
24.04.2022 20:09

Svaka cast devojko,veliko srce

Atlija Milorad
24.04.2022 22:56

Svaka cas djevojko, to je velicina ljudskog bica Pozdrav miloradatlija@gmail.com

Mikabg
25.04.2022 06:35

Tamara, jedno veliko Hvala u ime svih kojima si donela radost u živote, a nama ostalima pokazala kako treba biti čovek u ovim teškim vremenima