ŽIVOT NA SELU: Ustajanje u PET i pravac PLASTENIK, u porodici Todorović rade i najmlađi članovi, ali ni ŠKOLU ne zapostavljaju

Naj žena/K.Ć Vesti 01.09.2021 10:10 0

Životom na selu zadovoljni su i najmlađi članovi domaćinstva. Iako povrtarstvo nije nimalo lak posao, navikli su da sve rade sa osmehom

ŽIVOT NA SELU: Ustajanje u PET i pravac PLASTENIK, u porodici Todorović rade i najmlađi članovi, ali ni ŠKOLU ne zapostavljaju

Printscreen/RTS

Malina i krompir su najviše zastupljeni u ivanjičkom kraju. Dobra organizacija posla i ne korišćenje hemijskih preparata ova porodica je poznata.

Iz sela Radaljevo, porodica Todorović vredno radi u svojim plastenicima. Oni su međđu najvećim proizvođačima povrća u ovom kraju, a rade svi, od najmlađeg do najstarijeg, kako se od davnina na selu i radi.

- Pa demokratija. Imamo dogovor, već oni znaju za svoje obaveze. Ustanu malo ranije izjutra, pomogne ko koliko može - kaže Vojislav Tošović, a prenosi RTS.

- Dok je baba na pijaci, neko ide sa dedom i onda podelimo se tako - dodaje Jovan Tošović.

Kako naglašava Jovana, sestra Jovana, svi se bude u pet ujutru i već u pet i petnaest su na svojim radnim mestima.

- Radimo do deset sati najkasnije i posle odmaramo do uveče, dok malo zahladi - dodaje Jovana.

- Roditelji su nas učili da nam škola uvek bude na prvom mestu i uvek smo prvo završavali obaveze oko škole, pa onda smo išli da pomažemo našima - poručuje Nikolina Tošović.

Vojislav je diplomirani inženjer agronomije koji je odlučio da znanje iskoristi u sopstvenoj proizvodnji, odustao je od uzgoja malina i posvetio se povrću, što je u ivanjičkom kraju retkost.

- Širok asortiman povrća, siguran plasman. Srpskom poljoprivredniku ne treba mnogo. Treba mu samo da svoj proizvod proda, da ga korektno naplati i da bude zadovoljan - ističe Vojislav.

Ukoliko imate priču koju želite da podelite sa nama pišite nam na redakcija@najzena.rs

Komentari (0)
Loading