Svi muškarci u vezi žele samo jedno: Psiholog rešio večitu misteriju, a mnogi ovo neće priznati

Tatjana Badarević Vesti 26.10.2024 14:29 1

Žene očekuju da muškarci budu dovoljno emocionalno zreli da mogu razgovarati o svojim unutrašnjim strahovima i osećanjima

žena

Shutterstock

Svi bismo voleli da otkrijemo tajnu uspešnih veza, a ona je možda puno dublja nego što mislimo. Jedna žena tako tvrdi da je rešila jednu od najvećih misterija te da ima odgovor na pitanje šta muškarci zapravo žele u vezi. Pozvala je druge da poslušaju njen savet koji bi, tvrdi, mogao biti ključ za sretnu vezu, ali i otkriti šta partnere čini nesretnima, piše Daily Star.

Kreatorka sadržaja i psiholog @sarphatieesther objavila je na TikToku video nazvan "šta svi muškarci potajno žele od svojih žena, ali im to nikada neće reći". Ona tvrdi da će svi muškarci, ako su potpuno iskreni, na pitanje šta im zaista treba, dati isti odgovor. Pa, koja je to univerzalna muška želja?

Prema psihologu, to je intimnost, a to ne mora nužno značiti fizičku intimnost, kako su mnogi možda automatski pomislili.

"Vrsta intimnosti koju žele podrazumeva bliskost s partnerkom, sposobnost da s njom podele svoje najdublje strahove, nesigurnosti i neuspehe, a da se i dalje osećaju prihvaćenima', tvrdi TikTok psiholog.

Ona veruje da to proizlazi iz činjenice da većina muškaraca oseća pritisak društva i očekivanje da uvek moraju biti uspešni i stalno rešavati probleme. Rezultat toga njihov je san da se mogu vratiti kući ženi koja im pruža osećaj mira i prihvaćenosti za kojima čeznu.

veza

Shutterstock

 

 

Psiholg naglašava da u savremenom svetu žene očekuju da muškarci budu dovoljno emocionalno zreli da mogu razgovarati o svojim unutarnjim strahovima i osećajima, no kada to s njima konačno podele, mnoge počnu da paniče i ne znaju kako se nositi s tim emocijama jer nas društvo uči da su muškarci ti koji rešavaju probleme.

"Zato ih, ako odjednom ne znaju kako rešiti problem, vidimo kao slabe", izjavila je TikTokerka, ističući da je to glavni razlog zbog kojeg se većina muškaraca nikada neće otvoriti svojim partnerkama. Strah da će se smatrati manje vrednima kod pojedinaca je jednostavno prevelik. Posebno ako su se ranije našli u situaciji da žene tokom svađe iskoriste informacije koje su podelili s njima i bace im ih natrag u lice.

Shodno, mnogi se muškarci brinu da bi njihove tajne mogle postati tema razgovora među prijateljicama njihove partnerke, što je poslednja stvar koju žele. "Ali, znajte da će svaki muškarac uvek tražiti tu jednu osobinu u ženi koja ga podseća na njegovu majku, a to nije bezuslovna ljubav, već bezuslovno prihvatanje", zaključila je psihološkinja.

 

Komentari (1)
Loading
Rev
26.10.2024 23:30

Muskarci zele samo da zena prica kad treba i ucuti kad treba.... Kakvo crno razumevanje i prihvatanje...