Dermatolog otkrio kako izgledati mlađe: Ako želite da usporite starenje, jedite ove 3 namirnice

Vesti 12.08.2024 14:00 0

S godinama je sve značajnije negovanje kože i ishrana koja doprinosi njenoj elastičnosti.

žena

Shutterstock

Genetika i način života igraju značajnu ulogu u tome da li neko izgleda mladoliko, ali je važan faktor i ishrana. Ako želite da imate nežnu kožu i blistav ten i u kasnijim godinama života, jedite namirnice koje podstiču proizvodnju kolagena, i tako doprinose zdravom i sjajnom izgledu kože. Dermatolog Amanda Dojl otkrila je tri namirnice za koje kaže da mogu usporiti starenje.

Belance

Kolagen i druge aminokiseline, koje su dobre za kožu, prirodno se nalaze u belancima, koji imaju i hranjive proteine. "Kolagen je ključna komponenta u sprečavanju bora, a veruje se da ovaj prirodan unos kolagena iz belanaca može pomoći prirodnoj sintezi kolagena u telu", objašnjava dermatolog. Dodaje da kolagen iz belanaca povećava zategnutost kože, ublažava bore oko očiju i na licu. "Do sedam jaja nedeljno može biti odlično za kožu, a  neće naštetiti zdravlju srca", kaže dermatolog.

žena

Shutterstock

 

Trešnje

"Trešnje sadrže antioksidante i mikronutrijente, kao i vitamin A i C, gvožđe, folnu kiselinu i kalcijum. Antioksidanti imaju snažna svojstva protiv starenja, a za vitamine A i C pokazalo se da imaju fotozaštitna svojstva", ističe dermatolog. Ta fotozaštitna svojstva mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja od sunca.

Avokado

Avokado je odlična hrana za blistavu kožu u bilo kojim godinama. Preporučuje se kao užin ili u salati. Takođe je bogat vitaminom E i dobrim mastima. "Možete konzumirati avokado kako biste se zaštitili od starenja i oštećenja od sunca", kaže dermatolog. "Savetovala bih da svaki dan pojedete između pola i celog avokada", ističe.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading