Ne bacajte pare na skupe preparate: Krema od 170 dinara ublažiće bore na licu i oko očiju, žene se kunu u nju!

Vesti 18.06.2024 16:55 0

Jeftin proizvod rešiće vas bora i suve kože ma jednostavan način, ali je važno kako se koristi.

žena

Shutterstock

U želji da izgledaju mladoliko i lepo, žene su u stanju da daju mnogo para za razne kreme i preparate za negu kože lica. Ali, postoji jeftino rešenje. Košta samo 170 dinara i veoma je popularna među ženama koje žele da ublaže bore na licu i oko očiju za malo novca. Reč je o vazelinu.

Koristi se već 160 godina

Hemičar Robertu Čizbrou je stvorio gel koji izvanredno štiti kožu i nazvao ga vazelin. Tako se on koristi za negu kože već 160 godina. Vazelin je mešavina prirodnih voskova i mineralnih ulja. Koristi se za negu usana i kože. Ubrzava zarastanje oštećenja kože, sprečava perutanje suve kože, smanjuje iritaciju. Stvara tanak sloj preko pora na koži (ali ih ne zatvara) i tako sprečavaju gubitak vode, pa koža zadržava vlagu i postaje elastična. Zato je odličan za negu suve kože, grube i osetljive koje se najsklonije nastanku bora.

žena

Shutterstock

 

Kako vazelin deluje na bore?

Suva koža je sklona nastanku bora. Da bi bila hidrirana, treba je svaki dan negovati bar dva puta dnevno. Hidrirana koža je nežna i glatka, pa izgleda mlađe i svežije. Namažite vazelin na očišćeno lice a on će pomoći koži da sačuva vlagu u toku noći. Koža će biti satima hidrirana i dobiće nežan blistav izgled, a bore će se ublažiti.

Kako treba da se nanosi na lice?

Pre nanošenja vazelina očistite lice, kako biste uklonili šminku i prljavštinu. Koristite vazelin uveče, pa ćete ujutru imati nežno lice. Namažite uveče celo lice, usne i kožu oko očiju. Vazelin će hidrirati kožu i pomoći joj da se sama regeneriše. Ublažiće postojeće plitke bore. Tokom dana će koža licva i usana imati zaštitu od oštećenja koje može izazvati sunce. Žene koje su koristile vazelin za negu kože lica tvrde da su primetile značajne promene, kada je reč o ublažavanju bora, kao i da im je koža lica postala nežnija i blistavija.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading