Trik za gušće trepavice: Nanesite maskaru na ovaj način, svi će misliti da imate veštačke!

Vesti 07.08.2024 17:45 0

Primenite savet stručnjaka za šminku o nanošenju maskare i imaćete bujnije trepavice.

maskara

Shutterstock

Postoje razne vrste maskara, ali je za dobro nanošenje na trepavice važno i kakav je aplikator. Stručnjak za kozmetiku i šminku Šina Jaitanes, vlasnica brenda „Kosas“ objasnila je kako da trepavice izgledaju gušće samo pomoću maskare.

Pravilno nanošenje maskare

Kada namažete prvi sloj maskare, bitno je da malo sačekate pre nanošenja drugog sloja, a potom i pre nanošenja trećeg sloja. Ključan je tajming, i to možda više od maskare. Bitno je da se maskara na trepavicama ne sasuši do kraja i da se ti slojevi na neki način stope. Stavite prva dva sloja, pričekajte nekoliko minuta i na kraju dodajte još jedan sloj, savetuje Šina.

maskara

Shutterstock

 

Obratite pažnju na aplikator

Maskare dolaze u raznim varijantama, sa različitim aplikatorima. Nije samo reč o njihovom obliku, za dobro nanošenje maskare je važno i od kog materijala je aplikator napravljen. Aplikatori i četkice od silikona koji razdvajaju svaku pojedinačnu trepavicu idealni su za slojevito nanošenje maskare jer trepavice čine urednim i lepšim. Pri nanošenju maskare, bitno je da je prvi sloj veoma uredan i da se tom prilikom trepavice lepo razdvoje, a ne sa se slepe. Tada je lako nadograditi sledeće slojeve. Trpepavice će vam izgledati kao veštačke!

Bonus video:

Komentari (0)
Loading