Šminka za žene preko 50 godina: Zlatna pravila koja će učiniti da izgledate mlađe i odmornije

Vesti 05.08.2024 14:35 0

S godinama se menjaju potrebe kože, pa joj ne odgovaraju isti proizvodi i način šminkanja. Prilagodite šminku svojoj koži.

žena

Shutterstock

Pariska profesionalna šminkerka Andrea Ali, šminka poznate ličnosti i objavljuje savete u vezi sa šminkanjem na društvenim mrežama. Na svom „Jutjub“ kanalu je objavila video sa savetima za šminkanje koje je namenila ženama starijim od 50 godina.

Redovno mažite kreme

Andrea ističe važnost pripreme kože pre šminkanja i činjenicu da je dobra rutina nege neophodna za odličan izgled šminke. Koža mora biti očišćena, a nakon toga treba naneti serum, kremu i kremu za područje oko očiju laganim tapkanjem. Priprema kože ne radi se samo neposredno pre šminkanja, već i veče pre. Kozmetički proizvodi za negu lica imaju 60 odsto veći učinak tokom noći, tvrdi Andrea.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

 

Šminka za lice

Prvo nanesite podlogu ili tečni puder. Oko očiju, na podočnjake treba naneti svetliji korektor koji daje svežinu licu, a na nepravilnosti korektor u nijansi ostatka kože. Lagane konture smeštaju se na delovima lica gde sunce prirodno osunča kožu. Odličan trik koji savetuje za nanošenje kremastog rumenila (ali i drugih kremastih proizvoda) jeste da se proizvod prvo stavi na ruku, a zatim četkicom nanese na lice jer ga je tako lakše stopiti s kožom i izgleda prirodnije. Na područje oko očiju stavlja lagani reflektirajući puder koji će sprečiti da korektor uđe u borice ispod očiju. Po potrebi se kremaste konture i rumenilo mogu dopuniti praškastim proizvodima kako bi produžili trajanje šminke. Za one kojima nedostaje više sjaja, Andrea savetuje lagani hajlajter u kamenu.

 

 

Obrve i oči

Savetuje korišćenje senke za obrve koja će popuniti delove obrva gde nedostaju dlačice. Kako bi obrve ostale na svom mestu tokom dana, preporučuje korišćenje gela za obrve. Šminka lica se upotpunjuje senkama za oči u zemljanim tonovima na jednostavan način koji svaka žena može isprobati na sebi. Završni korak šminke na očima je maskara koja zaokružuje izgled.

Sjajne usne

Pre nanošenja olovke za usne, Andrea preporučuje uklanjanje ostatka balsama za usne. Potom se nanosi ruž u bež nijansi za prirodan izgled lica. Dodatni trik koji savetuje je da se preko ruža nanese lagani sjaj ako želite izbeći mat izgled usana.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading