Koji je vaš tip kože? Dermatolog je podelila jednostavan i brz način kako to da saznate

Olja Jelić Vesti 05.04.2024 12:32 0

Dermatolog iz Njujorka dr Širin Idris, lice popularnog pokreta „face basting“ podelila je jednostavan, besplatan test za utvrđivanje da li imate masnu, suvu ili kombinovanu kožu

Dermatolog

Printscreen/TikTok

Dermatolog iz Njujorka dr Širin Idris, lice popularnog pokreta „face basting“ podelila je jednostavan, besplatan test za utvrđivanje da li imate masnu, suvu ili kombinovanu kožu.

„Operite lice, osušite i ne radite ništa“, savetuje Idris u svom minutnom TikTok-u koji je postigao 937.000 pregleda u poslednjih mesec dana.

„Ako nakon 30 minuta vaša koža postane ljuskava i gruba, verovatno imate suvu kožu, što znači da vaša koža ne proizvodi dovoljno ulja“, rekla je ona.

Ona je objasnila da ako nakon pola sata izgledate masno, imate masnu kožu.

„Neki od vas jednostavno ne mogu da se odluče, i to je u redu – sredina vašeg lica može biti masna, a ostatak lica može biti grub. Vi ste kombinovana koža“, izjavila je ona.

 

@shereeneidriss Quick skincare tip that won’t cost you any more money and that will help you save some in the long run: identifying your skin type! 🤌 #skincaretip #skincaretips #dryskin #oilyskin #skintype #skincarehack #skincarehacks #skintips #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ TEXAS HOLD 'EM - Beyoncé

 

 

Poznavanje vašeg tipa kože je važno kada pravite plan za negu kože. 

Idris je podelila još jedan trik na svom testu kože.

„Ako vam koža bude zategnuta i škripi čista nakon 30 minuta, verovatno ste dehidrirani. Vaša koža nema dovoljno vode i vlage", kako je objasnila.

„I konačno, ne postoji takva stvar kao što je „normalna koža“, posebno kao žena. Ako imate hormonske fluktuacije, vaša koža može varirati tokom jednog meseca", objasnila je Širin.

Član Medicinskog fakulteta na Jejlu rekao je prošle godine da bi oko 13 šoljica vode za muškarce i 9 šoljica za žene trebalo da bude dovoljno da bi se koža održavala hidriranom - možda će biti potrebno više u zavisnosti od toga koliko se osoba znoji.

Međutim, stručnjaci su istakli su da potrošnja vode nije jedino rešenje – oni preporučuju da jedete voće i povrće sa visokim sadržajem vode, izbegavate alkohol, piling kože i nabavite uređaj za prečišćavanje vazduha. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading