Po savetu dermatologa: Rešite se celulita na najlakši način bez grubih tretmana, provereno rešenje koje žene obožavaju!

Vesti 15.03.2024 18:20 0

Dokazano je da retinoidi zaglađuju kožu i povećavaju kolagen...

Celulit

Shutterstock

Celulit se češće javlja kod žena, a čest je na određenim delovima tela, kao što su ruke, butine i zadnjica.

Dermatolozi kažu da celulit nije nešto što lako nestaje. Neki biraju da se podvrgnu tretmanima kao što su Biolite radiofrekvencija ili čak botoks, ali postoje neki lekovi koji mogu da umanje njegov izgled.

koža

Shutterstock

 

Dermatolog Papri Sarkar rekao je da masnoću u ljudskom telu drže "vlaknaste trake" i da se celulit javlja kada se te trake pokvare, stvarajući udubljenje u koži. Ne postoji siguran način da se u potpunosti rešite celulita, ali postoje načini da ga smanjite.

Zdravo se hranite

Jedan od najuspešnijih načina da se rešite celulita je smanjenje telesne masti. Ovo se može postići zdravom ishranom i redovnim vežbanjem. Sa manje masti i više mišića, manja je verovatnoća da ćete imati celulit.

Koristite retinol

Dokazano je da retinoidi zaglađuju kožu i povećavaju kolagen. Sakar je rekao da kreme mogu pomoći, ali je potrebno najmanje nekoliko meseci da deluju.

Koristite hidratantne proizvode sa kofeinom

Kofein je koristan sastojak vaših losiona. Proizvodi sa kofeinom mogu pomoći da zategnete kožu, privremeno poboljšajući izgled celulita. Kofein takođe može povećati protok krvi i dehidrirati ćelije i pomoći kod mrlja na koži.

Samotamnjenje

Sakar je rekao da je jedan od razloga zašto primećujemo celulit taj što se svetlost odbija od tog područja. Dakle, ako je područje tamnije, manje je verovatno da ćete ga videti.

Korišćenje kreme za samopotamnjivanje može pomoći da te rupice od celulita budu manje primetne, a takođe ćete imati osunčanu kožu. 

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading