U Beogradu se danima vodi polemika: Kažu da se ovako oblače samo provincijalke, šta vi mislite?

Vesti 14.02.2024 14:04 5

Ovih dana se u Beogradu raspravlja oko toga šta je pristojno obući i obuti za posao.

Beograd

Shutterstock

Neke žene vole da hodaju na visokim potpeticama i danju i noću i samo tako se osećaju ženstveno i privlačno. Druge, pak, smatraju da danju treba obuti ravne cipele, koje su udobnije, a takođe mogu biti elegantne. Mišljenja su podeljena i kada je reč o uskoj odeći.

Cipele sa visokim potpeticama

Ima ljudi koji smatraju da nije pristojno nositi obuću sa visokim potpeticama tokom dana – za posao i obavljanje drugih obaveza. Kažu da to rade one koje žele da budu u centru pažnje i da su to najčešće žene i devojke koje su iz provincije došle u Beograd, a da rođene Beograđanke nećete videti tokom dana na visokim potpeticama, već u ravnoj obući ili onoj sa štiklom do 5 cm, jer se u tome osećaju udobno.

žena

Shutterstock

 

Mi mislimo da mesto rođenja ne određuje da li će ženska osoba biti dama, već na to utiču vaspitanje, socijalno okruženje, kultura. Isto tako, smatramo da, ako se žena pristojno obuče za posao i pristojno ponaša, može da bude dama čak i ako je obula cipele sa visokim potpeticama.

Uska odeća

Postoje određena pravila bontona koja treba poštovati kada je reč o oblačenju, posebno kada idete na posao. Nije pristojno na poslu nositi previše usku odeću, previše kratke suknje, majice koje otkrivaju stomak, duboki dekolte, papuče sa otvorenim prstima i sličnu odeću. To treba ostaviti za zabavne događaje i slobodno vreme. Zato neki stilisti kažu da se tako tokom dana oblače samo provincijalke. Opet, mi ne želimo da generalizujemo, jer način oblačenja zavisi od toga koji posao obavljate.

A šta vi mislite? Da li treba poštovati određena pravila oblačenja ili svako treba da nosi ono što želi, bez obzira na priliku?

Komentari (5)
Loading
Ana
14.02.2024 14:58

Zena moze da bude dama, cak i ako je obukla cipele sa visokim potpeticama?! Da li ste vi normalni. Treba vam zabraniti da objavite ikada vise ista napisano. Skandal. Zaostalost. Mizoginija. Uzas Je li ovo 14.vek?

zora
14.02.2024 15:29

Kako mozes da znas? Zavisi od radnog mesta. Ona koja radi u pekari nece se obuci kao ona u birou i vice-versa.

Mima
15.02.2024 23:01

Odelo nikad nije cinilo coveka Bitno je da se uradi sve sto treba na poslu a ne sta se oblaci

Zemunka
16.02.2024 06:39

Mislim da mesto rodjenja i okruženje itekako odlučuje kako će se ko oblačiti i ponašati...a da li je to provincija u odnosu na Beograd zavisi i od toga koliko je to mesto urbano i koliko u njemu prate modne i ostale trendove.

Tanja
17.02.2024 18:29

Slazem se sa svim sto ste napisali gore,naravno da je gospostvenije ici na posao u ravnijoj obuci i ne napadno utegnute i dubokog dekiltea,samo provincijalke se tako ponasaju i urusavaju ugled nas rodjenih beogradjanki.