Kako je to moguće? Sara je nosila jednu haljinu 100 dana, non-stop, i sve objavljivala na Instagramu

Vesti 28.01.2024 17:30 0

Sara je istu haljinu nosila u svim prilikama, čak i na planinarenje sa porodicom. Svoje odevne kombinacije je objavljivala na Instagramu.

sara

Printscreen/Instagram

Sara Robins Kol (52) je iskoristila svoju crnu haljinu u potpunosti i opravdala kupovinu. Nosila ju je na posao, dok je šetala, dok se odmarala, pa i na raznim proslavama. Zapravo je svoju haljinu nosila 100 dana zaredom. Sara živi u Bostonu u Americi i pridružila se 100-dnevnom izazovu nošenja jedne haljine 2020. godine, u pokušaju da živi bez kupovine odeće i pomogne da se spasi planeta.

 

 

„Na moje iznenađenje, nošenje iste haljine 100 dana zaredom nije mi ništa oduzelo od života. Umesto toga, nadahnulo me da idem korak dalje i da ne kupujem novu odeću godinu dana. Shvatila sam da u ovim godinama imam odeću za svaku priliku, a ako mi treba nešto posebno, imam odeću iz 1992. godine“, rekla je Sara.

 

 

Ona je bila jedna od 250 žena koje su prihvatile 100-dnevni izazov, koji je predložio jedan proizvođač odeće. Izazov je osmišljen kako bi učesnicama pokazao da nošenje samo jednog odevnog predmeta svakodnevno menja navike trošenja, smanjuje pranje veša i tako pomaže da se spasi naša planeta. Učesnice su smele da operu i osuše haljinu preko noći, ali ako su neku dišle noću, trebalo je da je nose. Žene koje su uspele to da rade 100 dana, osvojile su kupon sa 100 dolara, kojim su mogle da kupe novu haljinu.

 

 

Sara je svoju crnu haljinu svaki dan kombinovala na drugačiji način. Nosila je u svim prilikama, čak i na planinarenje sa porodicom. Svaki dan je svoju odevnu kombinaciju objavljivala na Instagramu. Sara kaže da je uživala da kombinuje haljinu u raznim prilikama, iako su joj ponekad nedostajale pantalone. „Bilo je lako ujutru da se obučem. Uštedela sam vreme i živce,“ rekla je Sara. Izazov je naterao na razmišljanje o tome koliko odeće završi na otpadu i koliko se vode potroši za njeno pranje, što je i bio cilj.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading