Osvežite svakodnevne stajlinge na jednostavan način: 5-4-3-2-1 metoda kao spas u zadnji čas

Olja Jelić Vesti 09.02.2024 14:42 0

Slaganje svakodnevnih kombinacija nikad nije bilo jednostavnije.

Odevne kombinacije

Printscreen/Instagram

Vaš je ormar prepun odeće, a svejedno imate osećaj kao da nemate šta da obučete? Nije čudno ako vam vaše uobičajene kombinacije s vremena na vreme dosade i poželite da unesete malo svežine u svoja svakodnevna izdanja. Kupovina par novih, trendovskih komada je ideja koja prvo pada napamet u takvim slučajevima, ali činjenica je kako je to ustvari samo kratkoročno rešenje. 

Kako biste izvukli maksimum iz svojih komada i postigli da se vaše kombinacije iz nedelje u nedelju razlikuju, nije se loše osloniti na tzv. 5-4-3-2-1 metodu. Ovu teoriju slaganja autfita osmislila je jedna TikTokerka koja je inspiraciju pronašla u vrlo sličnom triku za pakovanje odeće za nedelju putovanja. Savetovala je da krajem svake nedelje iz ormara izdvojite komade koje ćete nositi u sledećih pet radnih dana. Stavite ih sa strane, na spoljne stalke za odeću ili u posebni deo ormara.

 

 

Tu u igru ulaze brojevi, 5-4-3-2-1. Za zimsku nedeljnu garderobu, Mari predlaže da izdvojite 5 majica, 4 donja pantalona ili suknji, 3 komada koja možete slojevito da slažete (sakoi, kardigani), dva gornja predmeta (jakna ili kaput) i par obuće. Važno je da se komadi međusobno slažu estetski, a Mari je dodala da po želji možete dodati i još jedan par obuće. Od izdvojenih komada složite pet funkcionalnih kombinacija, a svake nedelje u rotaciju dodajte nove varijante iz svog ormara, fokusirajući se na komade koje biste voleli da nosite češće, ali neretko padaju u drugi plan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daria Klyukina (@klyukina_d)

 

 

Tako ćete postići da svake nedelje imate nove, sveže kombinacije, a možete se poigrati i sa stilizovanjem. Torbe, čarape u boji i nakit mogu učiniti da isti stajling svaki put izgleda potpuno drugačije. Uz ovu metodu ćete lako otkriti koje garderobe nemate dovoljno u svom ormaru, a kojih možda imate i previše, prenosi Fashion.hr

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading