Vaše lokne su izgubile sjaj? Vratite im lepotu iz komfora svog doma, zahvaljujući magičnom preparatu

Vesti 14.01.2024 09:32 0

Efikasnost proizvoda je povezana sa visokim sadržajem korisnih sastojaka...

kosa

Shutterstock

Ako su vaše kovrdže postale beživotne, suve, bez sjaja – najbrže rešenje su fileri za kosu. Evo šta sve o njima treba da znate.

Mnogi faktori utiču na zdravlje vaše kose: ona može postati suva i iskrzana nakon farbanja ili čestog feniranja. Možda je ranije bilo moguće povratiti zdravlje kovrdžave kose samo uz pomoć salonskih procedura, ali danas svaka od nas može da nađe pravi proizvod i koristi ga kod kuće.

Šta su fileri za kosu i kome su namenjeni?

Fileri za kosu su dizajnirani da vrate sjaj kosi. Ispunjavaju oštećenja u strukturi kovrdža, izglađuju kutikulu i obnavljaju strukturu. Njihovo ime potiče od engleske reči to fill – puniti. Proizvod se može koristiti na bilo kojoj vrsti kose, bez obzira da li je obojena ili prirodna, piše Lepota i Zdravlje. Posebno je pogodan za one čije se lokne kovrdžaju, lome kada se češljaju, imaju suv i beživotan izgled, kao i za one koji često farbaju kosu.

kosa

Shutterstock

 

Po sastavu su slični maskama, ali imaju veću koncentraciju korisnih sastojaka. Zahvaljujući specijalnoj formuli, njihove komponente su u stanju da prodru duboko u vlasi, popune oštećena mesta, zatvore kutikulu i nadoknade keratin. Kao rezultat, lokne vraćaju sjaj i glatkoću. Efekat filera je kumulativan: videćete ga nekon nekoliko primena.

Šta filere za kosu čini efikasnim?

Efikasnost proizvoda je povezana sa visokim sadržajem korisnih sastojaka:

Ceramidi

su strukturna komponenta kose koja ispunjava prostor u kutikuli. Pošto biljni ceramidi imaju istu strukturu kao oni kod ljudi, oni su u stanju da vrate kosi glakoću. Oni pomažu u obnavljanju strukture kovrdža, poboljšavaju elastičnost, ojačavaju ih i sprečavaju isparavanje vlage.

Proteini svile

spasavaju od elektrifikacije, ojačavaju i daju glatkoću, olakšavaju češljanje. Aminokiselina svile popunjava neravnine i eliminiše moguća oštećenja na loknama, zadržava vlagu i štiti od isušivanja u bilo kom vremenu. Peptid svile je prirodni protein sa jedinstvenim svojstvima. Ispunjava vlagom i hrani po celoj dužini, čineći lokne ih zdravim i snažnim. Obnavlja suve, oštećene lokne koje su često obojene. Protein svile se taloži na površini, formira zaštitni film, ali ga ne opterećuje.

Elastin

štiti od lomljenja, daje sjaj i zaglađuje. Ovo je prirodni protein koji sadrži mnogo aminokiselina. Pomaže u jačanju kose, daje zdrav izgled i čini ga elastičnijim.

Hidrolizovani keratin

sličan po sastavu prirodnom keratinu. Ovo je prirodna komponenta koja je u telu glavni građevinski element za gornji sloj kože, strukturu kose i nokte. Naša kosa se sastoji od 78% toga. Keratin u kozmetici je efikasniji od drugih supstanci. U stanju je da prodre duboko u strukturu kovrdža i obnovi je iznutra.

Kolagen

Kosa

Oleg Fedotov / Alamy / Alamy / Profimedia

 

je protein koji je deo prirodnog sastava kose. To je osnova vezivnog tkiva. Za kovrdže, potrebno je važno zadržati vlagu i zaštititi ih od suvoće. Kolagen daje elastičnost, sprečava pucanje krajeva i krhkost. Stvara zaštitnu membranu na površini koja smanjuje oštećenja pri češljanju i sušenju fenom. Frizura bolje zadržava željeni oblik.

Amino kiseline

leče i stimulišu rast. Oni su potrebni za proizvodnju keratina. Najvažniji od njih su lizin, metionin, cistein i arginin.

Pantenol

obnavlja oštećenu strukturu, jača, štiti od ispucanih krajeva i zasićuje vlagom. Pomaže u održavanju zdravlja i glatkoće. Glavna komponenta je provitamin B5, koji vlaži i omekšava. Pantenolna kiselina pospešuje regeneraciju kože glave i poboljšava snagu kolagenih vlakana. Zahvaljujući efektu jačanja, kosa manje opada i zaštićena je od ispucanih vrhova.

Proteini soje

su u stanju da prodre duboko u strukturu kovrdža, da ih vlaže i omekšaju. Pomažu u zadržavanju vlage, štite od suvoće i štetnih uticaja okoline. Oni normalizuju rast folikula kose i takođe štite od povećane masnoće kože glave.

Kako koristiti filere za kosu da biste vratili sjaj loknama?

Svi fileri za kosu donose sledeći rezultat:

  • Vraćaju kovrdžama sjaj, izglađuju ih, zatvaraju oštećene ljuske i čuvaju ih od suvoće.
  • Kosa postaje gušća, manje oštećena i lokne se ne zapliću pri češljanju.
  • Frizura izgleda urednije, postaje lakša za rukovanje i bolje drži oblik.

Najpopularniji fileri za kosu su korejske proizvodnje i svi su prilagođeni korišćenju kod kuće. Korišćenje je lako i podrazumeva nanošenje proizvoda nakon pranja i ispiranja kose, te zadržavanje na kosi oko 20 minuta. Nakon toga sledi ispiranje. Svi fileri se pripremaju na drugačiji način, ali samo pratite uputstvo proizvođača – jednostavno je.

Potrebno je da filere koristite 1 do 2 puta nedeljno, a rezultate ćete videti nakon 6 nedelja.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading