"Kitty cut" frizura zaludela bjuti influenserke: Pristaje uz svaki oblik lica i jednostavno se stilizuje

Olja Jelić Vesti 06.01.2024 16:19 0

Ove sezone na scenu stupa nešto drugačija kitty cut frizura.

Kosa

Printscreen/Instagram

Ove sezone na scenu stupa nešto drugačija kitty cut frizura. Suptilni i sofisticirani slojevi su ono što je karakteriše. Dužina ove frizure doseže do ramena. Ne tako kratka kao bob ipak se može svrstati u kategoriju kratkih frizura. Dok je "butterfly cut" imao divlje i razigrane slojeve, "kitty cut" je protivteža tome. Njeni krajevi su „ukroćeni“ ali sa dozom suptilne divljine.

 

 

How to: Style your cat haircut

Postoje razne podkategorije ove frizure. Ključ jeste da kosu ošišate stepenasto, sa tim da vam je najduži kraj za centimetar duži od osnovne dužine, pa tako i svaki sledeći. Slojevi ne treba primetno da se razlikuju po svojoj dužini. Kada dođete do onih blizu lica, trudite se da ih ošišate tako da uokviruju lice.

 

 

 

 

Postoji i više načina stilizovanja. Za uglađen i ravan izgled, osušite kosu okruglom četkom i koristite peglu kako biste svaku neravninu ispravili. Ukoliko želite da postignete raščupan i talasasti izgled, nanesite sprej na vlažnu kosu i osušite je fenom. A ako niste ljubitelj „trošenja vremena“ na stilizovanje kose, ova frizura je jako zahvalna. Dobro će izgledati i ukoliko je samo osušite prirodnim putem, bez ikakvog prethodnog oblikovanja.

BONUS VIDEO:
 

 

 

 

Komentari (0)
Loading