Negovane pete tokom zime: Sačuvajte ih od isušivanja uz prirodne sastojke, imamo recepte iz snova!

Vesti 14.12.2023 10:04 0

S posebnim sastojcima, dobićete odličan piling i hranljivu masku koja će skinuti mrtve ćelije...

stopala

Shutterstock

Pošto su pete posebno osetljive tokom zime vrlo je bitno negovati ih na pravi način, a ovih nekoliko domaćih recepata će vam sigurno pomoći u rešavanju ovog problema.

1. Limun

Limun je odlično sredstvo za uklanjanje grube kože sa peta zbog njegove jake kiseline.

limun

Shutterstock

 

 

Iscedite jedan ili dva limuna (u zavisnosti od veličine zadebljanja) i pomešajte sok s vodom. Dovoljno da potopite cela stopala. Držite ih potopljene oko 15 minuta. Noge isperite mlakom vodom i tapkajući, uz pomoć peškira ih osušite.

2. Banane

Pored limuna, i banane su voće koje uspešno leči suvu i ispucalu kožu na petama.

banane

Shutterstock

 

Jednu bananu ispasirajte i tako glatku smesu namažite na pete. Pustite da odstoji 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Nakon ispiranja, potopite stopala u hladnu vodu na dva minuta. Ovu masku na pete nanosite svakodnevno, nekoliko nedelja i vrlo brzo ćete videti rezultate.

3. Pirinčano brašno

Verovatno niste znali do sada da se pirinčano brašno takođe koristi za tretmane na stopalima, kada je u pitanju gruba koža. S posebnim sastojcima, dobićete odličan piling i hranljivu masku koja će skinuti mrtve ćelije i dati vašim stopalima mekoću i sjaj, piše Ženski magazin.

brašno

Shutterstock

 

Pomešajte jabukovo sirće, med i pirinčano brašno i mešajte dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete neku vrstu paste. Pre nanošenja smese, potopite stopala u toplu vodu na 10 minuta, a zatim u debelom sloju nanesite dobijenu smesu i nežno (ali dobro) ih utrljajte u pete. Isperite toplom vodom.

4. Med

Med se, pored svojih višestrukih funkcija, koristi i kao odličan preparat za negu stopala.

med

Shutterstock

 

Jednostavno pomešajte 3 kašike meda sa toplom vodom i u to potopite stopala na 20 minuta. Dobar rezultat i mekane pete su zagarantovane.

5. Glicerin i ružina vodica

Glicerin, kao što i same znate, ima velika pozitivna dejstva na kožu, a u kombinaciji s ružinom vodicom je prava bomba za pete. Ružina vodica je bogata vitaminima A, C, D i E koji obnavljaju kožu, dok glicerin omekšava kožu. Ova mešavina ima antibakterijska svojstva, pa je odlična i ako imate neprijatan miris nogu ili problem s gljivicama.

Stopala

Shutterstock

 

Ovaj miks stavite na stopala pre odlaska na spavanje i preko navucite čarape. Ujutru će stopala biti potpuno oporavljena. Ružinu vodicu možete kupiti u apotekama, ali ako više volite da je sami napravite, donosimo recept i za to:

Sastojci:

2 ruže, odnosno njihove latice
2 šolje ključale vode
1 cediljka
1 velika čista staklena posuda sa poklopcem

Priprema:

Sa ruža skinite latice i operite ih, a zatim ih stavite u manju šerpu. Preko njih sipajte dve šolje prokuvane vode i ostavite da odstoji dok se voda ne ohladi do sobne temperature. Procedite vodu sa cediljkom u staklenu posudu koju ste pripremili i to je to. 

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading