Svi su počeli ovo da rade: Stavite limun pored kreveta, delovaće na disanje i nerve, pa ćete spavati kao beba!

Vesti 23.10.2023 22:22 0

Limun je bogat vrednim hranljivim materijama, kao što su vitamini C, A i B, bakar, mangan, kalcijum, kalijum, magnezijum i moćni antioksidansi. Ne samo da je dobar za zdravlje, već se njegov miris koristi i u aromaterapiji.

limun

Shutterstock

Istraživanja su pokazala da stavljanje isečenog limuna pored kreveta noću, može ublažiti respiratorne probleme, poboljšati kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući svojim detoksikacionim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni prečišćivač vazduha i poboljšava njegov kvalitet. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja stresa, kao i rešavanju problema sa začepljenim nosom. Otvoriće disajne puteve i pomoći da lakše dišete, a samim tim i da zaspite mnogo lakše.

Osim toga, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da smanji bolove, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulacije cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je i naučno dokazano.

Ovo su sve dobri razlozi da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Jednostavno ga isecite na četvrtine po dužini, stavite na tanjirić i na noćni stočić. U svakom slučaju, miris ne može da vam škodi.

Komentari (0)
Loading