Štos je u pranju: Pravilna nega je ključ brzog rasta kose, učinite je gušćom i jačom uz ove profi savete

Vesti 09.12.2023 21:17 0

Morate odabrati šampon na osnovu vašeg tipa kože glave...

kosa

Antonio Guillem / Alamy / Alamy / Profimedia

Na rast kose utiče mnogo faktora, među kojima je nega jedan od najznačajnijih. Ključ dobre nege je pravilno pranje kose. Kako prati glavu da bi kosa rasla brže?

Pranje kose je uobičajen ritual lepote, ali i tokom njega svakodnevno pravimo mnogo grešaka koje utiču na kvalitet naše kose. Međutim, poštujući nekoliko jednostavnih pravila prilikom pranja, možete značajno pojačati rast kose i učiniti je gušćom i jačom.

Sjajna kosa

Shutterstock

 
Kako prati glavu da bi kosa rasla  brže?
Piling

Piling vaše glave je suštinski deo vaše rutine lepote. Piling ne samo da pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija i rastvaranju lojnih čepova, već i stimuliše cirkulaciju krvi u skalpu. Zahvaljujući tome, folikuli dlake dobijaju više ishrane, a serumi i losioni za rast kose koji se primenjuju nakon pranja kose prodiru dublje u kožu.

Piling

Shutterstock

 

Koristite piling 1-2 puta nedeljno ili posetite salonske tretmane sa profesionalnim pilingom. Vremenom ćete primetiti da se vaša kosa manje prlja i bolje zadržava volumen. Pravi šampon

Morate odabrati šampon na osnovu vašeg tipa kože glave, a ne stanja vaše kose. Pogrešan proizvod može izazvati iritaciju, ljuštenje ili čak perut. Ovo stanje kože glave ometa zdrav rast kose, što može dovesti do gubitka i lomljenja kose.

Šampon

monticello / imageBROKER / Profimedia

 

Ako ste suočeni sa iritacijom i suvom kožom glave, mogu vam pomoći specijalni terapeutski šamponi. Ako nema problema, samo izaberite šampon prema tipu i stanju kože. Masaža

Glavni zadatak masaže vlasišta je da poveća cirkulaciju krvi i ishranu folikula dlake, čime se poboljšava kvalitet i rast kose. Ali zapamtite, ako se suočite sa iznenadnim gubitkom kose, potrebno je da se obratite trihologu sa ovim problemom. On će otkriti njegov uzrok i izabrati tretman.

kosa

unsplash.com

 

Ako samo želite da poboljšate rast kose, redovno masirajte kosu dok perete kosu ili pre spavanja. Da biste to uradili, možete kupiti posebne masažere koji olakšavaju pranje kose – silikonski dodaci ne povređuju kožu i prijatno opuštaju. Pre masaže možete naneti i serum za rast ili jačanje kose, piše Lepota i Zdravlje. Ne odlažite pranje kose

Postoji mnogo mitova o redovnom pranju kose, u koje je vreme da prestanete da verujete. Morate imati na umu da je nemoguće „obučiti“ vlasište da se ređe prlja, a ne postoji specifičan „tačan“ režim pranja. Morate očistiti kožu glave čim se zaprlja, čak i ako vam je potrebno svakodnevno čišćenje.

Kosa

Shutterstock

 

Kao što smo gore napisali, veoma je važno odabrati efikasan šampon koji odgovara vašem tipu kože glave. Na primer, ako imate masnu kosu, formulacije za balansiranje mogu pomoći, a za osetljivo vlasište pogodni su blagi šamponi sa umirujućim formulacijama.  Češljanje pre pranja

Četka za kosu

Shutterstock

 

Ovo je preventivna mera koja će pomoći u održavanju zdrave kose. Tokom pranja, kosa se veoma zapetlja, pa je pre čišćenja vredi češljati kako ne biste čupali vlasi dok se budete raščešljavali.

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading