Nećete morati svaki mesec da šišate krajeve: Ovo ulje je najbolje za brz rast kose, a sprečava i pojavu sedih

Slobodanka Ćorić Vesti 08.10.2023 12:19 0

Ključ je zdrava i negovana kosa koja se neće cepati

Kosa

Shutterstock

Odlučili ste da pustite kosu da raste, ali vaša kosa raste sporo ili je tanka, i potrebne su godine da vaša kosa naraste do određene dužine, sada imate način da ubrzate proces. Iako vaša kosa neće magično rasti preko noći, postoje proizvodi koji će ubrzati proces rasta kose.

Ključ je zdrava i negovana kosa koja se neće cepati, što znači da nećete morati da je šišate svakog meseca. Kombinacija određenih ulja učiniće čuda za vašu kosu, a uz pravilnu i zdravu ishranu ubrzan rast kose je zagarantovan.

Ricinusovo ulje će zaštititi postojeći folikul dlake, sprečavajući da kosa opada prebrzo. Ulje će takođe smanjiti uticaj sunčeve svetlosti i zagađenja. Ricinusovo ulje za kosu će vratiti kožu glave na optimalan pH nivo. Za rast kose i protiv opadanja koristite čičkovo ulje, jer podržava prirodni rast, pa se često koristi kao esencijalni sastojak preparata protiv alopecije, piše Azra.ba.

Ulje ruzmarina stimuliše deobu ćelija i širi krvne sudove, a sa druge strane stimuliše folikul dlake da proizvede novi rast kose.

 

Komentari (0)
Loading