Kako nanosite maskaru? Šminker otkriva 3 velike greške koje dodaju godine i kako da se našminkate da izgledate mlađe

Vesti 05.11.2023 19:58 0

Zahvaljujući maskari, naše oči izgledaju krupnije veće i više se ističu, ali ako je ne koristite pravilno, možete imati suprotan efekat – pa čak i dodati nekoliko godina vašem licu.

šminka

Shutterstock

Važno je da naučimo koje greške u šminkanju mogu da dodaju godine našem licu – a to može učiniti čak i pogrešno stavljena maskara.

Evo gde grešite kada nanosite maskaru:

Prva greška se dešava odmah nakon otvaranja bočice - jer mnoge žene povlače gore-dole četkicu pre nego što počnu da nanose maskaru na trepavice. Ovo omogućava vazduhu da uđe u bočicu, zbog čega se maskara brže suši. Kada takvu maskaru zatim nanesemo na trepavice, ona se mrvi i male grudvice završe ispod očiju i pretvore se u tamnu senku, što čini da izgledamo umorno i samim tim starije.

Druga greška je nanošenje previše slojeva. U nastojanju da naše trepavice izgledaju duže, gušće i izraženije, težimo da nanesemo više od dva sloja, zbog čega se dlačice lepe jedna za drugu. Tako naše oči izgledaju manje i delujemo manje sveže. Treba težiti upravo suprotnom – nanositi što manje maskare kako trepavice ne bi otežale i lepile se. Male trepavice na donjem kapku najbolje je ne šminkati.

Treća pogrešna stvar je nanošenje dodatne maskare kasnije. Ponekad u toku dana treba malo da osvežimo šminku, pa na već našminkane trepavice dodamo još jedan sloj maskare, zbog čega se trepavice ponovo lepe i izgledaju neuredno. Umesto toga, prvo uklonite šminku sa očiju.

šminka

Shutterstock

 

Kako da se vizuleno podmladite lice koristeći maskaru:

"Pre nanošenja prvog sloja maskare, maramicom obrišite višak proizvoda sa četkice. Time ćete obezbediti da trepavice ostanu razdvojene", savetuje Šafron Hjuz, profesionalni šminker iz Velike Britanije.

Otkriva i da tajna mladalačkih trepavica leži u jednoj jednostavnoj proceduri koju ne smemo preskočiti:

„Kako starimo, naše trepavice gube gustinu i postaju ravne. Neophodno je da ih uvijemo pre nanošenja maskare. Proces uvijanja otvara oči i smanjuje izgled upalih očiju.“

Takođe, važno je koju vrstu maskare izaberete:

„Uvek bih preporučio vodootpornu maskaru starijim damama, jer ako se maskara razmazuje ili curi ispod očiju, može da stvori neželjene senke“, kaže ovaj šminker sa više od 15 godina iskustva u šminkanju.

Možda niste znali, ali odabir prave četkice za maskaru je takođe ključan: „Verovali ili ne, postoji čitava nauka o različitim vrstama četkica koje dolaze uz maskaru. Veliki, debeli štapići sa debelim dlakama su odlična opcija ako želite obimne trepavice, ali morate biti svesni da nije lako dobiti da svaka dlaka bude zasebno sa ovim četkama", zaključuje Šafron.

Komentari (0)
Loading