Isfenirajte se savršeno kod kuće: Sjajni trikovi pomoću kojih ćete napraviti lepu frizuru kao da ste upravo izašli iz salona!

Vesti 05.11.2023 16:09 0

Ako se sami fenirate i želite da usavršite ovu tehniku, zahvaljujući ovim trikovima će vam kosa izgledati bujno i negovano, a frizura će dugo trajati, kao da ste bili u frizerskom salonu.

žena

Shutterstock

Ukoliko se fenirate kod kuće znate da to nije baš lako, pogotovo ako imate dugu ili gustu kosu. Koristeći ove savete, dobićete sličan efekat kao u salonu.

Budite strpljivi

Ako imate dugu i gustu kosu, treba da znate da je za savršenu frizuru potrebno 30-45 minuta feniranja, posebno ako imate prirodno kovrdžavu kosu. Morate posvetiti pažnju svakom pramenu dok cela kosa ne bude glatka i sjajna.

Jačina fena

Kada je u pitanju pronalaženje savršenog fena za kosu, potražite onaj sa najmanje 1.800 vati i različitim postavkama grejanja i duvanja. Srednja jačina je najbolja za „predsušenje” jer štedi dosta vremena, dok je najjača snaga idealna za stilizovanje kose, piše „Glamour”. Bez obzira na to da li želite opuštene talase ili savršeno ravnu kosu, toplota će vam pomoći da postignete izgled koji želite. Ne zaboravite, postoji i funkcija duvanja hladnog vazduha, koja kosi daje lep sjaj.

Kosa

Shutterstock

 

 

Okrugla četka

Okruglom četkom možete da oblikujete kosu u talasima, ali i potpuno ravno, bez upotrebe drugih uređaja za kosu. Što je četka veća, brže ćete osušiti kosu.

Pravi proizvodi

Proizvodi za kosu igraju veliku ulogu u postizanju savršene frizure osušene fenom, pa ih nemojte preskakati. Posebno su važni oni koje štite kosu od toplote, a u svoju rutinu možete uključiti kremu za oblikovanje, kao i sprej za volumen ili penu.

Postupak feniranja

U prvom koraku osušite kosu u suprotnom pravcu od rasta dlake, jer će tako kosa dobiti volumen. U drugom koraku razdvojite kosu na nekoliko delova, jer ćete tako skratiti vreme sušenja, što je posebno važno za osobe sa gustom kosom. Namotajte pramen po pramen oko okrugle četke, od korena do vrha kose, i neprestano pomerajte fen napred-nazad preko kose, sve dok svaki deo kose ne bude potpuno suv.

Pre nego što pređete na sledeći pramen, onaj koji ste fenirali treba da bude potpuno suv, jer ako ostane vlažan, brzo će se ispraviti. Kada završite, proizvod za stilizovanje nanesite ga na kosu. Dobar izbor je i malo laka za kosu koji će učvrstiti frizuru.

Komentari (0)
Loading